Siverek'te, öğrencilerden 'cinsel taciz' protestosu

ŞANLIURFA Siverek'te, bir grup lise öğrencisi, geçen hafta liseli kızları taciz ettiği iddiasıyla 4 kişinin tutuklanmasının ardından ilçede tepki yürüyüşü gerçekleştirdi. Öğrenciler, cinsel taciz olaylarını protesto etti.

Haberler 21.05.2019 - 01:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Siverekte E.Ö., yannda çalan K.ç. isimli kadnn fal bakma bahanesiyle i yerine getirdii liseli kzlarn kahvesine uyku ilac att. E.Ö., uyuyakalan kzlara cinsel tacizde bulundu. Olayn kzlardan birinin ihbaryla ortaya çkmas üzerine gözaltna alnan E.Ö. ve K.ç.nin cep telefonunda, uyku ilac katlm kahveyi içtikten sonra kendinden geçen kzlara ait uygunsuz görüntüler bulundu. Soruturma kapsamnda adliyeye sevk edilerek, çkarld mahkemece tutuklanan E.Ö.nün ev ve i yeri, olay örenen öfkelili kiilerce cumartesi gecesi kundakland. Polis ekipleri ise yürüttüü soruturmada ulat bilgiler dorultusunda, kzlar taciz ettiini belirledii 2 üpheliyi daha yakalad ve bu kiiler de tutukland.

ÖRENCLERDEN PROTESTO YÜRÜYÜÜ

lçede tepkiye yol açan olayn ardndan sosyal medyada örgütlenen yaklak 100 örenci, öle saatlerinde, Hürriyet Caddesi üzerinde bir araya geldi. Ellerinde cinsel istismar knayan dövizler tayan örenciler, slogan atarak, Cumhuriyet Meydanna geldi. Meydanda örenciler adna konuan lise örencisi Ramazan zol, Bilinmelidir ki bu yalnzca çocuklarmza, kzlarmza yaplm çirkin saldr deildir. Bu tüm halkmza yaplm bir duygu hrszldr. Bugün bu olay kendine dert etmeyen insan, bu memleketin insan deildir. Tüm insanlarmzdan bu konuda daha duyarl olmasn, cinsel istismar, taciz ve tecavüze sessiz kalmamasn istiyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git