Sivil demokrasiyi eşit güçlendirmek

Şimşek, "Sivil demokrasi ve eşitliği güçlendirmek için, şehrimizin, bölgemizin ve ülkemizin istikrar ve huzuruna toplumsal mutabakatla katkı sağlamak için bir araya geldik" dedi.

Haberler 18.06.2021 - 09:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Toplumsal Mutabakat Dernei Bakan Mahmut imek, Sivil demokrasi ve eitlii güçlendirmek için, ehrimizin, bölgemizin ve ülkemizin istikrar ve huzuruna toplumsal mutabakatla katk salamak için bir araya geldik dedi.

imek, beraberinde yeni kurduklar dernein yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Güneydou Gazeteciler Cemiyetinde basn açklamas düzenledi.

UMUTSUZLUK HTVA EDEN BR DURUM YOKTUR

Dünya insanlarnn salk, ekonomik ve hak ihlalleri kskacnda olduunu belirten imek, Ülkemiz ve özellikle kadim ehir Diyarbakrmz bu güncel durumdan nasibini almaktadr. Gerek iktidarn ve gerekse muhalefetin siyaset ve siyasetçileri brakn kendi aralarnda, yerelde ve genelde halkla olan ilikilerinde bile bark olduklar söylenemez. Tüm siyasetlerin halk kendince yönlendirdii karmak bir dönemden geçiyoruz. Demokratik birlik yerine, adeta bölünmeye çar yapan yapana. Bereket versin Türkiye halklar arasnda tabanda çözümsüz görünen, umutsuzluk ihtiva eden bir durum yoktur diye konutu.

Bizler toplumsal mutabakat savunanlar, u ya da bu siyasetin deil, sivil demokrasi ve eitlii güçlendirmek için, ehrimizin, bölgemizin ve ülkemizin istikrar ve huzuruna toplumsal mutabakatla katk salamak için bir araya geldik diyen imek,insani ve rahmani deerlere ve bu deerleri yaatmak ve yaamak isteyenlere yaklamlarnn her zaman açk ve net olacan kaydetti.

SVL BR OMBUDSMAN OLMAK

Siyaset ve siyasetçilerin yönlendirmesine izin vermeyeceklerini dile getiren imek, öyle devam etti; Yaadmz yerin siyaseti, ticareti, ekonomisi, sanayisi, kültürü, eitimi, sal ve sosyal adaleti üzerinde aratrmalarmz ve elbette sözümüz olacaktr. Bu konularda öncelikle sivil bir ombudsman olmaya özen göstereceiz. Sorunlarn ve ortamlarn iyiletirilmesinde olanaklarn ve adaletin tecelli etmesinde yerel ve genel yönetenlerle diyalog içinde olacamz kadar, çözüm ve uzla salamada yönetenlerin yanl, hukuksuz uygulamalarna kar duran, ikaz eden ve illa eitlik için adaletli bir diyalog diyen, sivil bask gücü olacaz. Bu nedenle Toplumsal Mutabakat için tüm düüncelere eit mesafede durmaya ilkesel özen göstereceiz. nsan hak ve özgürlüklerinin ihlali hiçbir gerekçe ile savunulamaz diyoruz. Ulusal ve uluslar aras toplumsal hak ve özgürlükleri için her insan eit ve ayn haklara sahip biliyoruz. Bu anlamada toplumsal mutabakat için sivil demokratik ibirlii yapmak ve sivil demokrasiyi güçlendirmeyi esas almaktayz.

DEERLERMZLE BÜTÜNLEEBLMEK

çok partili döneme geçiten bu yana ülke genelinde Stklarn ideolojilere ve siyasetlere göre duru sergilemesi körüklenmektedir. Zihnimizin toplumsal fay hatlarnda oluturulan med-cezir ortamlaryla aidiyet deerlerimiz üzerinde kkrtmalar yaplarak, bölünmeye davetiye çkarlmaktadr. Bu durum da bizleri fazlasyla üzmektedir. Bu nedenle bizler, huzurunuzda toplumsal mutabakat hedefleyen arkadalar mesleklerimiz gibi, görülerimiz de ayr fikirler olutursa da bir arada yaamay ve konuabilmeyi zengin bir farkndalk, zorunlu bir mutabakat olarak gördük ve bu nedenle bir araya geldik. Siyaset ve siyasetçilerin bizi yönlendirmesine üphesiz izin vermeyeceiz. Ama ülkemiz ve halkmz için onlar etkileyen, onlara yaamn her alannda yol, yordam öneren, sivil aydnlatma olacaz. Siyasetlere yol sormayacaz, ama onlara demokrasi yolunu, yordamn önereceiz. Biz toplumsal mutabakatçlar olarak ehrimizin, bölgemizin ve ülkemizin toplumsal sorunlarn bireyden, meslek gruplarndan ve halk kesiminden aratrarak öreneceiz ve toplumsal çözüme adaletli katalizör olmaya çalacaz.

Ana Sayfaya Git