Siyah çelenk bıraktı

Çocukları dağa kaçırılan aileler, bir bayrama daha gözü yaşlı girdi Evlat nöbetindeki baba Şevket Bingöl, HDP’ye ateş püskürdü ''HDP’liler 14 yaşındaki çocuğumu kaçırdı, 13 bayramdır çocuğumu görmüyorum''

Haberler 19.05.2021 - 10:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, PKK tarafndan kaçrlan çocuklarnn bulunmasn isteyen 226 ailenin HDP binas önündeki oturma eylemi, 629uncu günde de sürüyor. Aileler, HDP il binasnn kapsna, üzerinde HDPden çocuumu istiyorum yazl siyah çelenk brakt.

Diyarbakrda yaayan Mehmet Akar, 2 yl önce 21 Austosta kayboldu. Olunun teröristler tarafndan daa kaçrldn düünen Hacire Akar, bir gün sonra HDP Diyarbakr il binas önünde oturma eylemi balatt. Hacire Akarn almadan gitmeyeceini söyledii olu Mehmet Akar, eylemin 3üncü gününde ortaya çkt. Akar eylemine son verdi, Mehmet Akar ise mahkemece ev hapsine çarptrld. Hacire Akar, çocuklar kayp annelere çarda bulundu. Akarn çocuuna kavumas, çocuklar terör örgütü PKK tarafndan kaçrlan aileler için umut oldu. Akarn çarsyla harekete geçen çocuklar kayp aileler, 3 Eylül 2019da HDP binas önünde oturma eylemine balad.

629 gündür devam eden eylemlere katlan aile says 226ya ulat. Eylem süresince Hacire Akarn olu Mehmetin yan sra evlat hasreti çeken 24 aile daha çocuklarna kavutu.

EVLATLARIMIZI DADAN NDRECEZ

Evlat nöbetindeki aileler, HDP il binasnn kapsna, üzerinde HDPden çocuumu istiyorum yazl siyah çelenk brakt. 2019 ylnda kaçrlan olu Mustafa için ei Rauf Biçer ile birlikte oturma eylemini sürdüren kanser hastas Ayegül Biçer ise, evlatlarn alana kadar mücadelelerine devam edeceklerini ifade ederek, Bugün evladmn gidiinin ikinci yl dönümü. HDP, bizim çocuklarmz alp PKKya veriyor. Bunu tüm dünya bilsin ki HDP olmadan PKK bir kuu bile daa götüremez. Buraya oturduumuz günden beri diyoruz, ya zafer, ya ölüm, sonuna kadar kararlyz. Hakkmz olan bu evlatlar almadan ve tek bir terörist dada kalmayana kadar bu mücadele devam edecek. Yusuflar, Mustafalar, eymalar, Özkanlar gitmesin diye burada mücadele ediyoruz. Kararlyz, evlatlarmz dadan indireceiz, evlatlarmzn yolunu dadan keseceiz. PKK ve HDPnin gerçek yüzünü tüm dünya görecek dedi.

HDPDEN BABAYA CAM KIRMA DAVASI

Diyarbakrda 5 Mays 2019da terör örgütü PKK tarafndan kaçrlan olu Yusuf için 4 Eylül 2019da HDP binas önüne gelerek, oturma eylemini sürdüren Celil Begda, olunu istemek için ailesiyle birlikte HDP il binasna geldiklerini srada yaanan gerginlikte binann krlan cam nedeniyle hakknda dava açldn söyledi. Begda, HDPnin cam krlm diye beni mahkemeye vermiler. Aradan 2 yl geçmi, o gün neredeydiler. Olum gittii gün sabaha kadar burada oturduk. Sabah ailem geldi, kalabalk bir ekilde içeri girdik, çocuklar HDPnin camn krm, ama kim krm bilmiyorum. Benim olumu getirsinler bütün camlarn yaptraym. Beni mahkemeye verdiler. Hiç umurumda deil, yine krarm. Ben buradan kalkmayacam, olum gelene kadar da beni kimse buradan kaldramaz. Bir canm var o canm da feda ederim diye konutu.

Ana Sayfaya Git