Siyonizme Öfke Seli

Diyarbakır'daki İslami STK'lar Müslümanların Mescid-i Aksa’ya girişinin engellenmesi ve Müslümanların katledilmesine yönelik açıklama yaparak, tüm dünya Müslümanlarına Kudüs’e ve Filistin davasına sahip çıkmaya davet etti.

Haberler 20.07.2017 - 09:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda faaliyet gösteren sivil toplum kurulular, siyonist igalcilerin Mescid-i Aksada Cuma namazn engellemesi ve birçok Müslümann ehit etmesine ilikin açklama yapt. Tüm dünya Müslümanlarna Kudüse ve Filistin davasna sahip çkmaya davet etti.

Özgür Kudüs Platformu Dou ve Güneydou Bölge Koordinatörü Fikri Karavil tarafndan yaplan açklamada Siyonist terör ebekesi srailin gerçekletirdii zulüm, vahet ve katliamlarna bir yenisini daha ekledii ve 3. Harem-i erif olarak kabul edilen Mescid-i Aksada birçok Müslüman katlettiini hatrlatt.

81 ilde Cuma günü Siyonizme öfke Cumasna davet

srailin mescidi ibadete kapatmasn Kara Gün olarak niteleyen Karavil, Zira çok uzun bir aradan sonra Mescid-i Aksada Cuma namaz klnamad. Bu durum slam ümmeti açsndan asla kabul edilebilecek bir durum deildir. Bu pervaszln bir sonraki aamas bu kutsal mekn tamamen igal edip hkimiyet kurmaktr. te bu son olay, admlarn çok daha ileri uzatldnn bir göstergesi oldu. Aslnda srail her bir adm sonrasnda slam ülkelerinin ve ümmetin clz seslerinden cesaret ald. Sessizlik devam ettii takdirde, Mescid-i Aksann tamamen igal edilecei unutulmamaldr. Özgür Kudüs Platformu olarak tüm üye ve kurumlarmz 81 ilde Cuma günü Siyonizme öfke Cumas programlarn organize etmeye, tüm halkmz da Siyonizme kar tavrn ortaya koyarak Cuma eylemlerine destek olmaya davet ediyoruz. Bu vesileyle 21 Temmuz günü Cuma namaz sonrasnda bir baka haremimiz olan Ulu Cami önünde basn açklamas gerçekletirilecektir. dedi.

Kudüs davamz elimizden almaya gücü yetmez

Diyanetsen Diyarbakr ube Bakan Ömer Evsen de Mescid-i Aksann slam alemi için önemine vurgu yaparak, burann ciddi bir ekilde sahip çklmas gerektiinin altn çizdi.

Mescid-i Aksann baslmas ve namazlarn engellenmesinin büyük bir zulüm olduuna dikkat çeken Evsen, tüm dünya Müslümanlarnn sraile kar seslerini yükseltmesi ve oradaki Müslümanlarn da bir intifada balatmas gerektiini söyledi.

Evsen son olarak, Tüm STKlarla beraber Cuma günü seslerimizi yükselteceiz. Tüm dünya ülkeleri bilmeliler ki, hiç kimsenin Kudüs davamz elimizden almaya gücü yetmez. Canmz pahasna mücadelemizi ederek, ilk kblemize yönelik yaplan her eylem lanetlenmitir. Buna kar her türlü tavrmz ve dik duruumuzu ortaya koyacaz. Oralar, hiçbir zaman Yahudilerin mal olmad. Bu nedenle dünyann sraile kar ses çkarmas gerekiyor. ifadelerini kulland.

Filistin ve Kudüs için çalmalyz

Diyarbakr ve Deerlerini Koruma Dernei Bakan Recep dikut da Siyonist srailin, tarih boyunca hem Filistin halkna hem de dier corafyalardaki Müslümanlara yönelik dümanlk beslediine dikkat çekti.

Siyonizmin tek hedefinin yeryüzündeki Müslümanlar ortadan kaldrmak olduunu dile getiren dikut, Kudüs ilk kblemiz, davamzn ana merkezlerinden biridir. Birçok hadislere mazhar olmu mübarek bir beldedir. Filistin davasn ve Kudüsü bulunduumuz her yerde gündem etmemiz gerekiyor. Filistin davas ve Kudüs için çalmamz Cenab- Allah, bir daha bize hatrlatm. Ayn zamanda amaçlar Müslümanlara korku vermektir. Filistin davasnn özgürletirilmesi için çok çalmamz gerektiini anlamamz gerekiyor. Diyarbakrl Müslümanlar olarak hüzünlüyüz, üzgünüz. Mazlumiyeti, hakszl, zulmü telin ediyoruz. Dünyann neresinde kan ve gözya dökülüyorsa, dökülen Müslümanndr dökenin ise arkasnda Siyonizm vardr. eklinde konutu.

Zülme sessiz kalrsak, daha büyük zulümlerle karlarz

Din-Bir-Der Diyarbakr ube Bakan Kutbettin Akdemir ise Mescid-i Aksann dünyadaki 3 haremimizden biri olduuna dikkat çekerek, Kudüsün Müslümanlar açsndan büyük önem arz ettiini dile getirdi.

Müslümanlarn en önemli topraklarndan biri igal edilmesi halinde, limlerin konuyu gündemlerine alp en uygun fetvay dünya Müslümanlarnn kamuoyuna duyurmalar gerektiini söyleyen Akdemir, Bugün kendi ailemizin bir ferdine kar yaplan bir saldrya kar her eyi feda edebiliyorsak, vahyin indii ve Peygamberin makam olan böyle bir yerde yaplan igal giriimi ve zulümlere kar Müslümanlarn topyekün kar koymas ve ellerindeki tüm imknlarla mücadele etmeleri gerekiyor. Bu zülme sessiz kalnmas halinde çok daha büyük zulümlerin ortaya çkacan Peygamberimizin sünnetinde ve sahabelerin hayatnda görüyoruz. Bize de yakan bu tavr ortaya koymaktr. diye çarda bulundu.

srail, mescidi igal edip ezan susturmakla, slama olan kinini ortaya koyuyor

srailin 1948li yllardan beri Ortadouda fiili olarak gayrimeru faaliyetler içerisinde olduunu belirten Yeilay Diyarbakr ube Bakan Yahya Öer de slam corafyalarnda fitne ve fesada yol açan srailin, Müslümanlar için mukaddes olan Mescid-i Aksada bu tür giriimlerde bulunmas aslnda slamn kendisine yaptklar bir saldr ve bir harekettir. srailin orada yapt her hareketi knyoruz. srail, mescidi igal edip ezan susturmakla, namaz yasaklamakla, slam ümmetine olan kinini ortaya koyuyor. srailin haddini bilmesi için Müslümanlarn çok yüksek bir sesle tepkisini ortaya koymas gerekiyor. Zaten bölgede de haddini at faaliyetlere imza atmtr. Mescid-i Aksa, onurumuzdur, Müslümanlarn topradr. Biz Yeilay olarak daha önceki saldrlarda Mescid-i Aksaya nasl sahip çktksa yine ayn ekilde sahip çkacaz. dedi.

Mescidi Aksa düerse, slam ümmetinin erefi izzeti düer

Sur adamlar ve Toptanclar Dernei (SDER) Genel Bakan ükran Ylmaz, Mescid-i Aksa bizim gururumuz, onurumuz ve erefimizdir Dünya ve ahiretimizin teminatdr. Bütün slam aleminin kaderini belirleyen mabettir. Mescidi Aksa düerse, slam ümmetinin erefi izzeti düer. eref ve izzeti olmayan bir ümmet yok olmaya mahkmdur. Siyonist srailin bir kalkmasdr. Ümmetin gafletinden dolay bir giriimdir. Ümmetin süratle özüne yani slami esaslara dönmesi gerekiyor. Bunun içinde birbiriyle çatmaktan vazgeçip Kudüsün kurtulmasna odaklanmas gerekiyor.

Ana Sayfaya Git