Skandal ifadeler çıkarıldı

MEB, "Şehrimiz Diyarbakır" adlı öğretim materyalindeki bazı ifadeleri çıkardı

Haberler 09.04.2021 - 09:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanlnca (MEB) ehrimiz Diyarbakr adl öretim materyalindeki baz ifadelerin çkarld bildirildi.

Diyarbakrda bir süre önce, ehrimiz Diyarbakr adl 214 sayfalk öretim materyalindeki ehrin riskleri bölümünde yer alan baz ifadelerin rahatszla neden olmas üzerine balatlan incelemeye dair hazrlanan rapor Bakanla gönderildi. Bakanlk, gönderilen rapor dorultusunda hassasiyetleri dikkate alarak, rahatszlk yaratan ifadeleri öretim materyalinden çkard.

HAZIRLANAN MATERYALLER

l Milli Eitim Müdürü Yüksel Arslan, yapt açklamada, 16 Ekim 2017 tarihli ve 143 sayl Talim Terbiye Kurulu kararyla Ortaokul ve mam Hatip Ortaokulu ders öretim program dorultusunda ve Bakanln 2023 Eitim Vizyonu Belgesi kapsamnda çocuklarn kendi bölgelerinin üretim, kültür, sanat ve corafi kapasitesini kefetmesine, bitki ve hayvan türlerini, yöresel yemeklerini, oyun ve folklorunu tanmasna imkan salamak amacyla eitim materyali hazrlandn belirtti.

Ortaokul ve imam hatif ortaokullarnn 5, 6, 7. veya 8. snflarnda haftada 2 ders saati olarak bu dersin 81 ile özgü olmak üzere uygulandn bildiren Arslan, 1. ve 2. ünitelerin içeriinin MEB Temel Eitim Genel Müdürlüü tarafndan hazrlandn ve tüm illere gönderildiini, 3. 4. ve 5. ünitelerinin ise l Milli Eitim müdürlüklerince hazrlandn aktard.

EHRMZ DYARBAKIR

MEB Temel Eitim Genel Müdürlüünün yazl talimatlar dorultusunda ehrimiz Diyarbakr öretim materyalinin hazrlanmas amacyla Valilikçe 28 Austos 2019da komisyon oluturulduunu ifade eden Arslan, unlar kaydetti:

3. 4. ve 5. ünitelerin içerii ilimiz Diyarbakra göre hazrlanmtr. Öretim programnda yer alan ehrin riskleri olarak öngörülen içerikler, Diyarbakr kamuoyunu rahatsz etmitir. Taslak yayndan çekilmi ve durum bir rapor ile Bakanlmza 22 Martta bildirilmitir. Kurulun 29 Mart 2021 tarih ve 8 sayl kararyla rahatszlk oluturulan metin ilgili öretim programndan çkarlmtr. Öretim program ehir frsatlar sunduu kadar baz riskleri de içerir. Deprem, sel, trafik kazalar, çevre kirlilii gibi riskler ehirlerde de karlaabileceimiz risklerden bazlardr. eklinde deitirilmitir.

RAHATSIZLIK DKKATE ALINDI

Müdürlük olarak karar gerei ders materyallerinde gerekli deiikliklerin yaplmas için çalmann sürdüünü aktaran Arslan, hazrlanacak ders materyalinin Diyarbakrl çocuk ve gençlerin bu kentin üretim, kültür, sanat ve corafi kapasitesini kefetmesi, bitki ve hayvan türlerini, yöresel yemekleri, oyun ve folklorünü tanmalar için 2021-2022 eitim öretim ylndan itibaren ehrimiz Diyarbakr seçmeli dersinde okutulacan bildirdi.

Ana Sayfaya Git