Şoförler de şikayetçi

Diyarbakır'da, koronavirüs vakalarının arttığı bugünlerde, salgınla mücadele kapsamında, maskesiz ve 14'ten fazla yolcu almanın yasak olduğu minibüslerde, şoförler gerekli tedbirleri aldıklarını ama yolcuların çoğunun araca bindikten sonra maskeyi çenesine indirdiğini söyledi. Maske takmayı reddedenleri araçtan indiren şoförler, zaman zaman bu kişiler yüzünden kendilerine ceza yazıldığını, yolcu sayısının da azalmasıyla zararına çalıştıklarını ifade ederek, rayiç bedeli üzerinde düzenleme istedi.

Haberler 08.07.2020 - 00:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda normalleme sürecinin ardndan özellikle maske kullanmndaki dikkatsizlik nedeniyle, son günlerde koronavirüs vakalar art göstermeye balad. Pandemi hastanelerinin dolulua yakn oranda faaliyet gösterdii kentte, salgndan etkilenen ulam sektöründe de araçlara maskesiz binmek ve belli bir kapasitenin üzerinde yolcu almak yasakland. Kentte sabit noktalarda ve mobil ekipler araclyla denetimler sürerken, sokaa maskesiz çkanlara ceza uygulanyor. Minibüs oförleri de kendi denetimlerini yaparak, maskesiz yolcular araca almyor. oförler, maskesiz gelen yolcularn madur olmamas amacyla da araçlarnda bulundurduklar maskeleri 1 TL karlnda yolcuya veriyor. oförler, zaman zaman maskesi olduu halde, takmamakta srar eden yolcular da araçtan indirmek zorunda kalyor.

YOLCU MASKEL BNYOR, ARKAYA GDNCE MASKEY NDRYOR

Minibüsü oförü Süleyman Tarhan, maskesiz yolcu almadklarn belirterek, Arabalarda maske bulunuyor. Maskesi olmayan yolcularmza 1 TL karlnda veriyoruz. Bu ticaret amaçl deil, yolcularn araçlara binmeleri içindir. Bunun yannda kolonyamz var. Dezenfektanmz var. Biz kendi önlemimizi alyoruz. Yalnz, yolculardan bizi mesul tutuyorlar. Yolcu maskeli biniyor. Arkaya gidip maskesini indirdii zaman trafik polisleri hem bize hem yolcuya ceza yazyor. Bu durumda oför esnaf olarak biz de madur oluyoruz. Biz arkadaki yolcuyu göremiyoruz. Yolcu maskeli biniyor. Arkaya gidince maskesini aa indiriyor. Biz sürekli önümüze mi bakalm, yana m bakalm, yolcuyu mu kontrol edelim? Bu konuda bir maduriyetimiz var. çileri Bakanlndan bu duruma bir el atmasn talep ediyoruz. Pandemi döneminde minibüsteki yolcu saylarnda bir azalma var. Biz u anda Türkiyede en ucuz toplu tamacl yapan illerin bandayz. Yeni valimizden talebimiz, u an oförlerin evine ekmek götürmesi için bu rayiç konusunda bir düzenleme yaplmas dedi.

ZARARINA çALIIYORUZ

Koronavirüs tedbirleri kapsamnda her akam minibüsleri dezenfekte ettiklerini ifade eden Nurettin Yolcu da, Maskesiz yolcu ihtimaline kar araçta maske bulunduruyoruz. Yolculara maske veriyoruz. Tedbirlere riayet ediyoruz. Zararna çalyoruz. Gerekli mercilerin bu konuda bir önlem almalar, bir rayiç düzenlemesi, bir zam yapmalarn istiyoruz diye konutu.

Yolcu Zübeyda çelebi de minibüslere maske takarak bindiini dile getirerek, Maske olmad zaman da zaten dolmuta veriyorlar. Bence iyi bir uygulama. Ben önlem olarak, maske takyorum. Sk sk ellerimi ykyorum ifadesinde bulundu.

Ana Sayfaya Git