Şok Üstüne Şok!

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde 2014 yılında PKK'lılar tarafından kaçırıldığı gerekçesiyle ailesi tarafından bırakılması için eylem yapılan 15 yaşındaki Ahmet Barış Türk'ün geçen yıl Temmuz ayında Hakkari Yüksekova'da çıkan çatışmada öldürüldüğü ortaya çıktı.

Haberler 04.10.2018 - 09:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Olunun cenazesini olaydan 20 gün sonra Van kimsesizler mezarlndan alp Erganide topraa veren Rza Türk, geçen hafta gittii hastanede ok yaad.

Kaytlara göre, Rza Türkün Yüksekovadaki çatmada öldürüldüü ve ölüm kaydnn resmi ilemlere ilendii ortaya çkt.

Nüfus Müdürlüüne bavuran Rza Türk, kendisinin ölü, olunun ise kaytlarda halen sa göründüünü tespit etti. Emekli maa da kesilen Rza Türk, durumun düzeltilmesi için dilekçe verdi.

Ergani ilçesinde 2014 ylnda PKKllar tarafndan kaçrld gerekçesiyle ailesi tarafndan braklmas için eylem yaplan 15 yandaki Ahmet Bar Türkün geçen yl Temmuz aynda Hakkari Yüksekovada çkan çatmada öldürüldüü ortaya çkt.

Olunun cenazesini olaydan 20 gün sonra Van kimsesizler mezarlndan alp Erganide topraa veren Rza Türk, geçen hafta gittii hastanede ok yaad. Kaytlara göre, Rza Türkün Yüksekovadaki çatmada öldürüldüü ve ölüm kaydnn resmi ilemlere ilendii ortaya çkt.

ANNES BLYE VE TOPACIYLA EYLEM YAPMITI

Ergani ilçesinde yaayan Ahmet Bar Türkün ailesi, oullarnn Nisan 2014 tarihinde terör örgütü PKK tarafndan kaçrld gerekçesiyle o dönem Diyarbakr Büyükehir Belediyesi önünde gösteri yapan ailelerin eylemlerine katlarak, çocuklarnn serbest braklmasn istemiti.

O tarihteki eyleme olunun evde oynad bilye ve topaç ile katlan anne Fatma Türk (60), bunlar kameralara göstererek, Bu zulmü kabul etmiyorum. Kendimi yakacam. 15 yandaki olum çarya gitti, arabaya koyup götürdüler. Ban dizime koyup uyuyordu. Olum akam evden sokaa çktktan sonra kayboldu. 52 gündür haber alamyoruz. Yetkililer olumu bulsun. Olum bulunmazsa kendimi yakacam, her türlü eylemi yapacam. Olum evde bu misketlerle oynuyordu. Böyle bir çocuk ne anlayacak silahtan. Olumu serbest braksnlar demiti.

YÜKSEKOVADA çATIMADA ÖLDÜRÜLDÜ

Ailelerin eylem yapmas sonuç vermezken, Ahmet Bar Türk, Hakkarinin Yüksekova ilçesi krsalnda 9 Temmuz 2017 tarihinde terör örgütü PKK ile çkan çatmada öldürüldü.

Türk ailesi, çocuklarnn cenazesini almak için Yüksekova ilçesine gidip cenazesini olaydan 20 gün sonra Van Kimsesizler Mezarlndan alp Diyarbakrn Ergani ilçesine getirip topraa verdi.

BABA HASTANEYE GDNCE, YAAYAN ÖLÜ OLDUUNU ÖREND

Emekli olan Rza Türk, 24 Eylül tarihinde muayene olmak için hastaneye gittiinde, görevliye nüfus cüzdann verdi. Kayt yapmak isteyen görevli, sisteme girdiinde ard ve Türke, Siz resmi kaytlara göre ölü görünüyorsunuz dedi. ok yaayan Rza Türk, Ben inanmak istemedim ve bunun mümkün olmayacan, yaadm ve kimliimdeki fotorafnda ben olduunu göstermeme ramen bana SGKya gitmem gerektiini söyledi. SGKya gittiimde ise bana Evet emeklisin ama ölmütün dediler. Bu kez Nüfus Müdürlüüne yönlendirdiler. Nüfusa gittiimde bana, Yüksekovada çatmada öldürülmüsün dediler. Ben o zaman olum yerine resmi kaytlarda benim yanllkla ölü gösterildiimi anladm. Durumun düzeltilmesi için dilekçe verdim. Ardndan resmi kaytlarda ölü göründüüm için emekli maam da kesildi. Bu durumun düzeltilmesini istiyorum dedi.

Türk, Biz evlat acs çektik ama bakas çekmesin. Asker, polis ve kim olursa olsun artk anne ve babalar bu aclar yaamasn. Sorun bar ve demokrasi ile çözülsün, baka çözüm yolu yoktur. Bizim yüreimiz yand, baka yürekler yanmasn dedi.

Ana Sayfaya Git