Sokak, ‘satranç’ için kapatıldı

Diyarbakır’ın merkez Kayapınar ilçesinde, “Bu sokakta satranç var” sloganıyla turnuva düzenlendi. Turnuva için kapatılan sokakta, çocuklar birbirleriyle yarıştı.

Haberler 16.09.2018 - 10:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kayapnar lçe Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Dr. Ozan Balc tarafndan çocuklarn geliimi için balatlan projelere destek amaçl Satranç Federasyonu ile Aile Destek Merkezi Koordinatörlüü tarafndan Bu sokakta satranç var sloganyla turnuva düzenlendi. Turnuva için ilçenin Huzurevleri Mahallesindeki bir sokak trafie kapatld. 12 çocuun katld turnuvay, çevreden geçen çok sayda çocuk da izledi.

SOKAK KAPATILDI

Kayapnar Sosyal Yardmlama ve Dayanma Vakf Müdürü Engin Özuur, satranç bilmeyen çocuk kalmamas için çabaladklarn belirterek, satranc çocuklarn ayaklarna kadar götürüp farkndalk oluturmak istediklerini söyledi. Özuur, Etkinliimiz Satranç Federasyonu ile Aile Destek Merkezi Koordinatörlüü tarafndan yaplan çok güzel bir etkinlik. Bu etkinlikte çocuklarn satranca olan ilgisini, satranç hiç oynamayan birinin nasl oynandn, zihinsel ve psikoloji geliimini salamak, Kayapnar Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Dr. Ozan Balc tarafndan çocuklara yönelik geliimi için verdii çabalar ve desteiyle bizde böyle bir etkinlik yaptk. Amacmz satranc tüm Diyarbakra öretmek ve yaatmak. u an burada 12 çocuumuz satrançta yaryor. çok ksa bir zaman içerisinde örencilerimiz Diyarbakr genelinde derece yaptlar, miniklerde ikincilik küçüklerde ise ikincilik ve üçüncülük derece elde ettiler. Buradaki bir dier amacmz ise yarmadan çok yolda geçen çocuklarn ilgisini çekerek onlara satranç öretmek, isteyenlerinde kaytlarn almaktr. Farkndalk oluturmak için ise sokakta yaptk dedi.

KATILIM YÜKSEK OLDU

Satranç turnuvasnda üçüncülük elde edip imdilerde ise sokaklarda satranç bilmeyen çocuklara öretme çabasnda olan Umut Budayc ise, Sokakta geçene çocuklar bize bakarak merak ediyorlar, gelenlere satranç öretiyoruz. Bizlerle oynadklar zaman onlar ve biz mutlu oluyoruz diye konutu.

Ana Sayfaya Git