Sokak sokak dolaşıp Türkçe ve Kürtçe anonslarla aşı çağrısı yapıyor

Kovid-19'a karşı aşılama oranında yeterli seviyeye ulaşılamayan Diyarbakır'da, AK Parti Yenişehir İlçe Başkanı Nupelda Kaya, sokak sokak gezerek megafondan vatandaşları aşıya ikna etmeye çabalıyor.

Haberler 23.08.2021 - 09:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, AK Parti Yeniehir lçe Bakan Nupelda Kaya, vatandalar yeni tip kronovirüse (Kovid-19) kar a yaptrmaya ikna etmek için sokak sokak gezerek megafondan Türkçe ve Kürtçe anonslarla çarda bulunuyor.

Toplumsal bakln salanmas için a çalmalarnn devam ettii ilde a sras gelen ancak yaptrmayan vatandalarn bilgilendirilmesi için oluturulan salk ekipleri, ön yarglar ykp, vatandalar ikna edebilmek için youn çaba harcyor.

Kentteki hastaneler ve aile salk merkezlerinin yan sra birçok noktada kurulan çadrlarda a yapan ekipler, ayn zamanda kilometrelerce yol kat edip en ücra yerlere giderek a hizmetini insanlarn ayana kadar götürüyor.

Bunlara ramen kentte alama orannn beklenen düzeyde gerçeklememesi AK Parti Yeniehir lçe Bakan Nupelda Kayay da harekete geçirdi.

Yeniehir ilçesinin merkez mahallelerinde yardmclar ve partisinin kadn kollar üyeleriyle gezen Kaya, megafondan Türkçe ve Kürtçe anonslarla kent sakinlerini a olmaya çaryor.

Sokakta, parkta, kahvehanede ve balkonlarnda bulunan mahallelilerle sohbet eden Kaya, kurduu samimi diyaloglarla onlar a olmas yönünde ikna etmeye çalyor.

Kaya, AA muhabirine, ilde ve ilçelerinde alama orannn çok düük olduunu belirtti.

Söz konusu durumu kendilerine bir görev ve bir sorumluluk olarak gördüklerini ifade eden Kaya, Bu nedenle elimize megafonu aldk tek tek mahallelerimizde, sokaklarmzda geziyoruz. nsanlarmz aya davet ediyoruz. Özellikle hemehrilerimize ann koruyuculuu noktasnda çarda bulunuyoruz. Koronavirüsle mücadele noktasnda a olmalarn tavsiye ediyoruz. dedi.

Özellikle kendileri, çocuklar ve gelecekleri için a yapmalarn istediklerini aktaran Kaya, A yapmak demek sadece kendi salmz için deil ayn zamanda sevdiklerimizin, çevremizdeki insanlarn salklarn da gözetmemiz demek. A yapmak toplumsal bir sorumluluktur. nsanlar bu bilince davet ediyoruz. eklinde konutu.

lçede 4 gündür sahadayz. çok ükür bu sürede güzel tepkilerle de karlatk. A olmak istemeyen insanlar da bu sayede ikna ettik. ifadelerini kullanan Kaya, unlar kaydetti:

Kendim a oldum, ilk elden kendimi örnek vermem insanlara daha bir güven veriyor. Ailemi, bizimle çalan arkadalar, mahallelerde yer alan arkadalar onlara örnek gösteriyoruz. Halkta daha fazla güven oluuyor. çardan ziyade bilgilendirmi de oluyoruz. Halk güveniyor, genellikle olumlu tepkilerle karlatk. çok az olumsuz tepkiler geldi, bunlar da ikna yöntemiyle sohbet ederek aya davet ettik. nsanlarla yüz yüze iletiim kurduumuz zaman, kaplarna gittiimiz zaman aya kar bir güvensizlikleri varsa da ikna yöntemiyle, yüz yüze görüerek bu sayede güvenlerini kazanm oluyoruz. nsanlarmzn ayana gitmek özellikle balkondan, parktan muhabbet kurmak. O samimiyeti görünce de bizlere daha fazla güveniyorlar.

Devlet büyükleri ve salk çalanlarnn a konusunda seferber olduklarna iaret eden Kaya, Onlarn da iini kolaylatrmak ve bu süreçte yardmc olmak istiyoruz. Bu konuda çok emek sarf ettiler. diye konutu.

Kaya, Diyarbakrn açklanan son verilere göre krmz kategoriden turuncu kategoriye yükseldiini belirterek, nanyorum ki ilerleyen süreçte halkmzn daha fazla sorumlulukla ve o bilinçle hareket etmesiyle mavi kategoriye de geçeceiz inallah. temennisinde bulundu.

Bütün insanlar aya davet ettiklerini söyleyen Kaya, öyle devam etti:

Artk lütfen kapanmalar olmasn. Herkes sorumluluunu bilsin. Halkmzn kulaktan dolma bilgilere inanmamasn istiyoruz. Bilimsel verilere inanmalarn istiyoruz. Özellikle parkta oturan amcamz, pencerede karlatmz teyzemizle olsun bu diyaloglar kurarken Lütfen bilimsel verilere inann, kulaktan dolma bilgilere inanmayn diyoruz. Bilimsel olarak kantlanm aya güvenmelerini istiyoruz.

Ana Sayfaya Git