Sokakta kurban kesene para cezası

Park, bahçe, cadde, sokak, bina önleri, meydan gibi umuma açık ve kurban satış ile kesimine uymayan yerlerde bu tür faaliyetlerde bulunanlarla, kesime uygun alanlarda gerekli önlemleri almayanlara 232 lira ceza kesilecek.

Haberler 16.08.2018 - 10:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kurban kesim yerlerinde, yasaklara uymayan ve önlem almadan kurban atklarn topraa veren tesislere 58 bin 351 lira, konutlara ise bin 450 lira ceza verilecek

çevre ve ehircilik Bakanlnca, yaklaan Kurban Bayram öncesinde, umuma açk ve kurban sat ile kesimine uygun olmayan yerlerde bu tür faaliyetleri yapanlara, kesime uygun alanlarda gerekli önlemleri almayanlara 232 lira ceza verilecek.

Kurban kesim yerlerinde, yasaklara uymayan ve önlem almadan kurban atklarn topraa veren tesislere 58 bin 351 lira, konutlara da bin 450 lira ceza uygulanacak.

Bakanlkça, Kurban Bayram süresince kurban sat ve kesim yerlerinde çevre kirliliine sebep olabilecek faaliyetlere kar toplum ve çevre salnn olumsuz etkilenmemesi için uyarda bulunuldu.

Bu kapsamda 19 Haziran tarihinde Resmi Gazetede yaymlanan 2018 Yl Kurban Hizmetlerinin Uygulanmasna Dair Teblide yer alan kurallar hatrlatld.

KURBAN KESM ELEMANI

Buna göre, kurbanlk hayvanlar, belediyelerden çalma izni alm kesimhane ile Kurban Hizmetleri Komisyonlarnn belirledii kesim yerlerinde Kasaplk Belgesi veya Kesim Eleman Yetitirme ve Gelitirme Kurslarndan alnm Kurs Bitirme Belgesi olanlar tarafndan, köylerde ve belirlenmi kesim yeri bulunmayan dier yerlerde ise kendi bahçelerinde usulüne uygun ve çevreye zarar vermeyecek ekilde ehil kiilerce kesilebilecek.

Kurban kesim yerlerinden kaynaklanacak atk sularn dorudan alc ortama verilmesinin engellenmesi, kurban kesiminden kaynaklanan ikembe ve hayvan dklar gibi atklarn belediyelerce uygun ekilde toplanmasnn salanmas, dier benzeri atklarn szdrmaz, dayankl yüksek younluklu polietilen siyah torbalara, torba hacminin üçte ikisini geçmeyecek ekilde konulmas ve gerektiinde ikincisi kullanarak, az iyice kapatlp, belediye temizlik ekiplerine teslim edilmesinin salanmas istendi.

SOKAKTA KESENE CEZA

Kurban kesim yerlerindeki kan ve dier atklarn herhangi bir çevre kirliliine sebep olmamas için gerekli önlemlerin alnmas gerektiine de iaret edildi.

Vatandalardan kurban sat ve kesim yerlerinden kaynaklanan ve çevre kirliliine sebep olabilecek olumsuzluklara mahal verilmemesini isteyen Bakanlk tarafndan, park, bahçe, cadde, sokak, bina önleri, meydan gibi umuma açk ve kurban sat ile kesimine uygun olmayan yerlerde bu tür faaliyetlerde bulunanlarla, kesime uygun alanlarda gerekli önlemleri almayanlara 232 lira ceza kesilecei, kurban kesim yerlerinde, yasaklara uymayan ve önlem almadan kurban atklarn topraa veren tesislere 58 bin 351 lira ceza kesilecei uyarsnda bulunuldu.

Ayrca bu fiili konutlarda ileyenlere bin 450 lira ceza kesilecei belirtildi.

Ana Sayfaya Git