Sokakta satranç!

Diyarbakır'ın Sur İlçe Belediyesi tarafından 'Maskeni Tak, Mesafeni Koru, Hamleni Yap' sloganıyla 6'ncı Sokakta Satranç Var turnuvası başladı. Turnuva korona virüs tedbirleri kapsamından sokakta değil, Sur Belediyesine ait bilgi evinde yapıldı.

Haberler 29.09.2020 - 09:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda Maskeni Tak, Mesafeni Koru, Hamleni Yap sloganyla 6nc Sokakta Satranç Var turnuvas balad. Satranç sporuna tevik etmek ve farkndalk oluturmak için düzenlenen etkinlikte korona virüs nedeniyle maske ile sosyal mesafe kuralna uyan Diyarbakrl gençlerde satranç oynamann keyfini çkard.

SATRANç TURNUVASI

Turnuvann düzenlendii Bilgi Evini ziyaret eden Sur Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Abdullah çiftçi, çocuklarla yakndan ilgilendi. Sokakta Satranç Var turnuvas ile ilgili açklamalarda bulunan Kaymakam çiftçi, korona virüs tedbirleri kapsamnda etkinlii bu yl sokak yerine Bilgi Evinde yaptklarn söyledi. Kaymakam çiftçi, Bu yl kendimizi kstladmz bir yl oldu. Ancak bu skntlar içerisinde maske, mesafe ile gerekli temizlikleri yaparak etkinlikler yapmak istiyoruz. uanda bulunduumuz Bilgi Evi sürekli faaliyet içerisinde. Burada günlük 100ün üzerinde örenciye hizmet verilmektedir. Gerek EBA destei ve gerekse de kütüphane ve etkinlikler ile okuma yazma kurslar noktasnda hem çocuklarmza hem de kadnlara yönelik eitici faaliyetler yaplmaktadr. Bunun yannda bugün Sokakta Satranç Var turnuvasnn ev sahipliini yapyoruz. Satranç Federasyonu ile ibirlii içerisinde bugün 6ncs düzenlenen Türkiye genelinde her yl yaplan Sokakta Satranç Var turnuvasnn Diyarbakr ayann Sur ilçemizde bulunan Bilgi Evinde bu tarihi evin içerisinde gerçekletiriyoruz. Emei geçen herkese teekkür ediyorum dedi.

Bir hafta sürecek olan turnuvada dereceye girecek örencilere çeitli hediyeler verilecek.

Ana Sayfaya Git