Sokak'tan Affa Kart!

Meclis'teki siyasi partiler kadar sokaktaki vatandaş ta MHP'nin Af tekliğini tartışıyor. Diyarbakırlılar, ceza indirimine şartlı yaklaşım gösterirken, mevcudiyete "kart" gösteriyor.

Haberler 03.10.2018 - 10:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Meclisteki siyasi partiler kadar sokaktaki vatanda ta MHPnin Af tekliini tartyor. Diyarbakrllar, ceza indirimine artl yaklam gösterirken, mevcudiyete kart gösteriyor.

DYARBAKIRLILAR NE DYOR?

MHPnin cezaevindeki 162 bin kiini kapsayan ceza infaz indirimine ilikin, Meclise sunduu af teklifi, Meclisin yeni yasama dönemine start vermesiyle, partiler tarafndan tartlmaya baland. MHP dnda, AK Parti dahil tüm siyasi partiler temkinli ve artl bir bak ortaya koyarken, Diyarbakrl vatandalar da mevcut teklife kart gösterdi.

TASARIYA KART GÖSTERLD

Cinsel istismar, vatana ihanet, uyuturucu ve hrszlk gibi suçlarn kapsam dna alnmas gerektii ifade eden Diyarbakrl vatandalar, ayrca 28 ubat madurlarnn da af kapsamnda alnmas gerektiini belirtti.

TE SOKAKTAK VATANDA

Diyarbakr Söz, Afla ilgili sokan nabzn tuttu. Vatandalar, afla ilgili öyle dedi;

CEZALARININ çEKMESN STYORUM

Yunus Baak, Af çkmal ama kapsam çokta geni olmamal. Terörden ötürü devlete ihanet eden kiilerin ben cezalarnn çekmesini istiyorum.

lhan Güler, Tecavüz suçlusuna, vatan hainine af getirirsen valla ortalk çok kötü olur. ç sava dedikleri ey o zaman çkabilir.

TARAF AFFEDERSE çIKARILMALI

Bayram Turan, çkacak af adi suçlar kapsamal. Ferdi suçlar ise kar taraf affederse çkarlmal.

CEZAEVLER DOLMU VAZYETTE

Mehmet Sait, Cezaevleri dolmu vaziyette, mutlaka af gerekli.Af olursa genel ve kapsaml bir af olmas gerekir.

Mehmet Efe, Bir gencin ii olsa belirli bir maddi imkan olsa hrszla bavurmaz.

Sddk Üeyir, Genel bir af çkmasndan yana deilim örnein terör suçu çocuk ve kadn istismarclarn af kapsamamal.

MHP Genel Bakan Devlet Bahçelinin aylar önce gündeme getirdii cezaevlerindekilere af meselesine Diyarbakrl vatandalardan artl olumlu tepki geldi.

Cinsel istismar, vatana ihanet, uyuturucu ve hrszlk gibi suçlarn kapsam dna alnmas gerektii ifade eden vatandalar, ayrca 28 ubat madurlarnn af kapsamnda anmasn istedi.

Önceki gün yeni yasama ylnn balad TBMMnin de ilk gündem maddesini oluturmas beklenen af konusuna ilikin Diyarbakr Söz Gazetesi ekibi olarak vatandalarn bu konudaki görülerini aldk.

te vatandalarn af konusuna ilikin görüleri;

CEZALARININ çEKMESN STYORUM

Yunus Baak, Af çkmal ama kapsam çokta geni olmamal. Mesela cinsel istismar, hrszlara ve devlete ihanet gibi suçlar kapsam d olmal. Küçük hrszlk suçlarnda belki ama asl büyük hrszlarn darda olamamas lazm. Terörden ötürü devlete ihanet eden kiilerin ben cezalarnn çekmesini istiyorum. Evet, kader mahkmlar çksn istiyorum ve topluma kazandrlmalarn istiyoruz. Zaten Türkiye bütçesinin bir ksm oraya gidiyor, yazk. Bütçeye en azndan bunlarn katklar olsun. MHPnin af tasars üzerinde çallmas lazm. Cumhurbakanmzn da dedii gibi.

FETÖ NSANLARIMIZI KULLANDI

lhan Güler, Gündemde olan af bence çkmal ama bu artl olmal. Kimlere çkmal derseniz, farkl siyasi görüü olanlar olabilir ama FETÖ dnda. FETÖ yllarca bizim insanlarmz kulland. Milleti birbirine vurdurdular. Bunlara kesinlikle af gelmemeli. Tecavüz suçlusuna, vatan hainine af getirirsen valla ortalk çok kötü olur. ç sava dedikleri ey o zaman çkabilir. 28 ubat madurlarna da af çkarlmaldr. Açlktan dolay hrszlk yapanlara yine af çkmal. Devlet bu insanlar biliyor, kimin ne suçu ilediini çok iyi biliyor.

TARAF AFFEDERSE çIKARILMALI

Bayram Turan, çkacak af adi suçlar kapsamal. Ferdi suçlar ise kar taraf affederse çkarlmal. Cezaevlerindeki doluluk nedeniyle affa ihtiyaç var ama adam kayrmadan birine af birine yok olsa olmaz. Bunlar ileride çok problem olur. Küçük uyuturucu suçlar da affa tabi tutulmaldr. Bir daha yapmamak kaydyla af çkarlabilir. Kii orada ders almsa, bir daha yapmayacaksa af olabilir.

CEZAEVLER DOLMU VAZYETTE

Mehmet Sait, Cezaevleri dolmu vaziyette, mutlaka af gerekli. nsanlar artk cezaevlerinde yerlerde yatyorlar, yer skntsndan dolay. Ksmi bir af çkmaldr. Aftan ziyade insanlar tekrar yeniden yarglanmaldr. çeitli suçlardan dolay suçsuz sebepsiz yere insanlar yllardr cezaevlerinde yatmaktadrlar. Af olursa genel ve kapsaml bir af olmas gerekir. Benim anladm kadaryla Devlet Bahçelinin istedii af birazda baron suçlularna af istiyormu gibi geliyor. Halk böyle alglyor. Denetimli serbestlii biraz daha yükseltmeleri lazm.

Mehmet Efe, Bence af çkmal. Baz insanlarn yok yere içerde yattklarn görüyoruz bu nedenle kesinlikle çkmal.Geni kapsaml bir af olmamal yalnz. Affn kapsad suçlara baktmzda uyuturucu ve hrszlk gibi suçlardan yatanlarda var ancak insanlar anlamak lazm.sizlik bu ülkenin en büyük sorunlarndan birisi. bulamayan bir insan hrszlkta yapar uyuturucu da satar her türlü kötü ileri de yapar. Bu konuda öncelikle devletin insanlara i imkan sunmas lazm.Bir gencin ii olsa belirli bir maddi imkan olsa hrszla bavurmaz. Devletimizden ricam özellikle Diyarbakrdaki gençlere i imkan salamas.

Sddk üeyir, Affn çkmasna olumlu bakyorum çünkü MHP genel bakan Devlet Bahçelinin de söyledii gibi cezaevlerindeki doluluk oran bir hayli fazla buna da çözüm gelmi olur. Genel bir af çkmasndan yana deilim örnein terör suçu çocuk ve kadn istismarclarn af kapsamamal.

Ana Sayfaya Git