Sorunumuzu çözün

Diyarbakır AK Parti İl Başkanlığı önünde bir araya gelen "Faizsiz Konut Edindirme Sistemi" olarak bilinen tasarruf finansman şirketleri mağdurları, basın açıklaması yaparak yetkililere seslendi.

Haberler 20.12.2021 - 01:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Uzun zamandr ikayetlere konu olan Faizsiz Konut Edindirme Sistemi irketlerinden birçounun 2 Temmuzda Bankaclk Düzenleme ve Denetleme Kurulunun alm olduu karar dorultusunda Tasarruf Mevduat Sigorta Fonuna devredilmesi karar, evim madurlarnn saysn ikiye katlad.

Diyarbakr merkez Yeniehir ilçesi Elz Caddesi AK Parti l Bakanl önünde bir araya gelen evim madurlar basn açklamas yapt.

Yaplan basn açklamasn Evim Madurlar Platformu adna Hasan çelebi okudu.

BDDKnn alm olduu tasfiye kararnn her ne kadar maduriyetleri engellemek için olsa da gelinen süreçte her geçen gün maduriyetlerin büyüdüünü söyleyen çelebi, 2 Temmuz 2021 günü, 54 bin insann tek bir düzenleme ile bütün aln terine ve helal lokmasna el konulduu gün olarak tarihimizin sayfalarnda yerini ald. Tek bir imzayla binlerce insann maduriyetine sebep olan kadrolarnz bu hakl feryad duymak zorundadr. Bu yaplan yanl düzenlemenin hak kaybna sebep olduu açkça ortadayken bu durumu görmezden gelmeniz de bir o kadar manidardr. ifadelerini kulland.

Bizler; aln terimizin, helal lokmamzn ve birikimlerimizin iadesini talep ediyoruz

TMSF ve BDDK halk madur ettiini belirten çelebi, Görev verdiiniz TMSF ve BDDK milletin hakkn kapal kasalarna kaldrd, geri iade etmiyor. 54 bin insann aln terini kendi keyfi uygulamalaryla yok ediyor ve vatanda lehine hiçbir i yapmyor. Sayn devlet büyükleri TMSF isimli kurum Cumhurbakanlna bal olarak insanlarn hak menfaatini korumak, birikim ve tasarruflarn garanti altna almak amacyla kurulmu ve yaplanmken aylardr yaptklar zulüm deildir de nedir? dedi.

çelebi, TMSF hep bir sorun yuma olarak karmzda duruyorken imdi de bu kurum, sorunun devlet yönetimi kaynakl olduunu söylemekten çekinmiyor. Bizler kimsenin tek bir kuruunu istemiyor; aln terimizin, helal lokmamzn ve birikimlerimizin iadesini talep ediyoruz. eklinde konutu.

Artk bekleyecek gücümüz, tahammül edecek sabrmz kalmad

Hükümete seslenen çelebi, son olarak unlar söyledi:

Bu memleket binlerce mülteciye kucak açan idarecilere sahipken bizlere, asl yurttalarna neden bu kadar mesafeli olur? maduriyetimizi çözecek olan devlet yönetimine kendi tekilat merkezleri önünden ve 81 ilimizden tek nefesle sesleniyoruz: Bizler ne aldanan olmak istedik ne de aldatan olduk. Niyetimiz halisken ortada kaldk. Haklyz, madur deilken madur edildik. Bizleri duymadk, görmedik, bilmiyoruz diyerek yok sayamazsnz. Sorun sadece bizim sorunumuz deil, bir memleket meselesi olarak karnzda duruyor. Artk ne bekleyecek gücümüz ne de tahammül edecek sabrmz kalmad.

Ana Sayfaya Git