Soruşturmaya izin verilmedi

37 bebeğin şüpheli ölümüne yönelik yapılan suç duyurusuyla ilgili soruşturmaya valiliğin izin vermediği ortaya çıktı.

Haberler 03.10.2020 - 00:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kadn Doum ve çocuk Hastanesinde 37 bebein üpheli ölümüne ilikin dönemin l Salk Müdürü Sait Avar hakknda yaplan suç duyurusuna ilikin bir önceki Valinin, soruturma açlmasna izin vermedii belirlendi.

çileri Bakanl kararnamesi kapsamnda merkeze alnan bir önceki Diyarbakr valisi Hasan Basri Güzelolunun döneminde Valiliin, Kadn Doum ve çocuk Hastanesinde 2018de 2 ay içinde 37 bebein yeni doan servisinde enfeksiyondan ölmesine ilikin yaplan suç duyurusu sonras Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca soruturma izni talebine olumsuz yant verdii ortaya çkt.

Valilik, Birlik ve Akademik Düünce Dernei Bakan Muhammed Beyburun olas kast ile öldürme, ihmali davranla kasten öldürme ve taksirle öldürme suçundan haklarnda suç duyurusunda bulunduu l Salk eski Müdürü Dr. Sait Avar, Op. Dr. Özgür Demirel, Dr. Zülfü Bar ahin, Dr. Abidin Tüzün hakknda soruturma izni vermedi.

VAL: SORUTURMAYA ZN VERMYORUM

Valilik, Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnn soruturma talebine () Hastanede temizlie riayet edilmemesi, kötü yönetim ve vurdumduymazlk sonucu hastane enfeksiyonu kaynakl bebek ölümlerine sebebiyet verildii, ayrca ad geçenlerin bu aksaklklardan yöneticilik vasflar dolaysyla sorumlu olduu iddiasnn sübuta ermedii ve görevlerini kötüye kullanmadklar deerlendirildiinden 4483 Sayl Memurlar ve Dier Kamu Görevlilerinin Yarglanmas Hakknda Kanunun 6. Maddesi uyarnca Dr. Sait Avar, Op. Dr. Özgür Demirel, Dr. Zülfü Bar ahin, Dr. Abidin Tüzün hakknda soruturma izni verilmemesine karar verdim yantn verdi.

Ana Sayfaya Git