Sporcular ter döktü!

Diyarbakır'da düzenlenen oryantiring yarışmasında sporcular ter döktü

Haberler 22.02.2021 - 00:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kompleksinde düzenlenen yarmada, sporcular yerlekeye braklan 9 hedefe harita ve pusula kullanarak ulamaya çalt.

Gençlik ve Spor l Müdürlüü Oryantiring l Temsilcisi Murat çava, burada yapt konumada, etkinlie katlan sporcularn çounun öretmenlerden olutuunu belirterek, onlar araclyla bu sporu örencilere tantmay hedeflediklerini söyledi.

Yarmaya Batmandan gelen sporcularn da bulunduunu ifade eden çava, son bir yl içinde kentte 25 etkinlik düzenlediklerini aktard.

Kentin tarihi ve doal güzelliklerini tantmak amacyla Karacada Lav Yolu ve Sur ilçesinde de etkinlikler yaptklarn anmsatan çava, bundan sonra da bu tür yerlerde müsabakalar yapmay sürdüreceklerini kaydetti.

ORYANTRNG YARIMASI

Etkinliklerde yeni tip koronavirüs tedbirlerini aldklarn ifade eden çava, Oryantiring sporu temassz olduu için salgn anlamnda herhangi bir risk oluturmamakta. Temas yok, sosyal mesafe de korunuyor. Oryantiring temassz bir spor olmas nedeniyle salgn sürecinde Türkiyenin gözde sporlar arasna girmeye hak kazanmtr. diye konutu.

Sporculardan Dicle Özkalkan da 2 yldr oryantiring sporu yaptn belirterek, Doayla iç içe olmas, hedefleri bulurken mutlu olmam ve kou yapmaktan zevk aldmdan bu sporu seçtim. dedi.

Batmandan gelen Hevidar Bilgin ise 4 yldr ilgisini çektii için söz konusunu sporu yaptn belirtti.

Oryantiring araclyla birçok ili görme ans yakaladn aktaran Bilgin, Bundan önce de Sur ilçesindeki etkinlie katldm. Tarihi yerleri gördük. Tarihi yerleri yararak görmek daha heyecanl ve güzeldi. eklinde konutu.

Daha sonra yarmada dereceye girenlere ödülleri verildi.

Ana Sayfaya Git