Staj başladı

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığının "Staj Seferberliği" programına başvurular başladı

Haberler 23.02.2021 - 09:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakanl nsan Kaynaklar Ofisi Bakanl koordinasyonunda Senin için SeferBiriz temasyla üniversite örencilerine yönelik hazrlanan Staj Seferbirlii program bavurular kariyerkapisi.cbiko.gov.tr üzerinden alnmaya baland.

Türkiyenin bölgesel ve küresel liderlik yolunda att admlar için büyük önem arz eden gençlerin kariyer olanaklarna eriimi, liyakat esasl, effaf ve izlenebilir Staj Seferbirlii program ile desteklenecek.

Programda, frsat eitliini hedefleyen yenilikçi bir yöntem izlenecek. Bavurularn kariyerkapisi.cbiko.gov.tr adresinden tamamlayan örenciler, bavuru sürecinin tamamlanmasnn ardndan kamu ve özel sektörün eriimine açlacak stajyer havuzuna ad-soyad, T.C. kimlik numaras, e-posta gibi kiisel bilgileri gizlenerek aktarlacak. Böylece, stajyer havuzuna eriimi salanan iverenler, örencilere kimlik bilgilerini görmeden, yetkinlik temelli kriterleri üzerinden staj teklifi gönderecek.

BAVURU VE DEERLEME SÜREC

Programa, ön lisans 2. snf, lisans 3 ve 4. snf olmak üzere, not ortalamas 4 üzerinden en az 2 (dier sistemlerde dengi) olan tüm örenciler 22 ubat-22 Mart 2021 tarihlerine bavurabilecek.

Adaylar, aldklar staj teklifleri dorultusunda istedikleri kurumda veya kuruluta, karlkl belirleyecekleri tarih aralnda yl sonuna kadar staj yapabilecek.

Adaylarn snf durumlarnn yl içinde deiecei ön görüldüünden program, ön lisans 1. snf ve lisans 2. snf örencilerinin bavurusuna da açk olacak, bu örenciler için staj yapaca tarihlerde bir üst snfa geçme art aranacak.

Bavuru deerlemeleri, Cumhurbakanl nsan Kaynaklar Ofisi tarafndan snrl snav performansn ölçen yöntem yerine, liseden lisans son snfa kadar sergilenen performans, yetkinlikleri artrmaya yönelik yaplan tüm çalmalar ve elde edilen baarlar göz önünde bulundurularak, akademik/mesleki, sanatsal/sosyal ve sportif yeterlikleri üzerinden yaplacak.

ki aamal yaplacak bavuru sürecinde örenciler, ilk aamada akademik/mesleki, sanatsal/sosyal ve sportif olarak üç farkl yeterlilik alanndaki baarlarn içeren ve belgelendirme yapabilecekleri bavuru formunu dolduracak.

Örenciler ikinci aamada ise, Kariyer Kaps ile entegrasyonu salanm e-Devlete yönlendirilerek, kimlik, üniversite, bölüm, snf, aktif örencilik, genel not ortalamas ve benzeri bilgileri içeren örenim, yabanc dil puan, üniversite giri snav sonucu gibi bilgilerini onayladktan sonra bavurularn tamamlayacak.

Objektif yöntemler esas alnarak yaplan deerlemeler sonucunda, bavuru yapan tüm adaylar, kimlik bilgileri gizli tutularak iverenlerin eriim salayabilecei stajyer havuzuna dahil edilecek.

Kamu kurumlar ve özel sektör kurulular, stajyer havuzunda bulunan adaylara, kiisel bilgilerini görmeden akademik, sosyal ve sportif baarlarndan oluan yetkinlik puanlarn baz alarak, liyakat esasl ve effaf bir yöntemle staj teklifi sunacak, stajyer havuzundaki örencileri kurumlarna kazandrabilmek için yaracak. Ayrca üniversite, örenci ve iverenin mutabk kalmas halinde, program kapsamnda uzun dönemli stajlar da yaplabilecek.

Staja balayan örencilerin yasal haklar, Mesleki Eitim Kanunu gereince gözetilerek sigortalar üniversitelerince yaplacak, staj ücretleri ise ilgili kurumlar tarafndan ödenecek. Tüm bu süreçlerin sistem üzerinden takip edilecei program ile bu yl, 50 bini akn örenciye staj imkan salanmas hedefleniyor.

GÜçLÜ TÜRKYE YOLUNDA GENçLERN KARYERLER çN BÜYÜK FIRSAT

Corafya veya üniversite fark gözetmeksizin, 81 ilde tüm üniversitelerden ve bölümlerden örencilere frsat eitlii salayan Staj Seferbirlii program ve deerleme aamalar ile staj süreçlerinde önemli paradigma deiimlerine gidildi.

Programla birlikte, örencilerin staj arayan veya kurumlar tarafndan seçilmeyi bekleyen bireyler olmaktan çkp, staj yapaca kurumu seçen yetenekler haline gelmesi saland. Ayrca, üniversite örencilerinin istihdam için büyük önem arz eden staj, kamu ve özel sektörde yaygnlatrlarak sadece teknik fakültelerde örenim gören veya belirli üniversitelerde okuyan örencilere tannan bir frsat olmaktan çkarlarak, tüm fakülte ve yüksekokullar kapsayacak ekilde geniletildi.

BAVURU DETAYLARI

Üniversite örencileri duyurular, Cumhurbakanl nsan Kaynaklar Ofisi ve Staj Seferbirlii resmi Twitter, LinkedIn, Instagram ve Facebook hesaplar (@tccbiko ve @stjseferbirligi) ve Cumhurbakanl nsan Kaynaklar Ofisi Resmi internet sitesi cbiko.gov.tr adresinden takip edebilecek.

Staj Seferbirlii program bavurular, kariyerkapisi.cbiko.gov.tr üzerinden yaplabilecek.

Ana Sayfaya Git