STK'lar yürüdü

Siirt Aile Hekimleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Özgür Aydın "Bilinmelidir ki çocukların yeri dağlar değil, annelerinin yanı ve okullarıdır. Çocukların ellerinde silah değil, kitapları olmalıdır"

Haberler 02.04.2021 - 10:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr anneleri ve Siirtten gelen sivil toplum kurulularnn temsilcileri Teröre Lanet yürüyüüyle, çocuklarn daa kaçran terör örgütü PKKya tepki gösterdi.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin, 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi 577nci gününde sürüyor.

Aileler kendilerini ziyaret için Siirtten gelen, aralarnda baz sivil toplum kuruluu temsilcilerinin de bulunduu 70 kiilik grupla anlurfa Bulvar Tesisler Kavanda bulutu.

Kahrolsun PKK, kahrolsun HDP, Kürt Türk kardetir, HDP kalletir sloganlarnn atld yürüyüte, anneler de çocuklarmz istiyoruz, çocuklarmz kimsenin piyonu olmayacak, Siirt anneleri Diyarbakr annelerinin yannda, Terörü bitirecek olan analarmzn yiit yürekleridir, Artk yeter söz annelerin, Ha HDP ha PKK yazl dövizler tad.

Yürüyü, HDP Diyarbakr l Bakanl binas önünde son buldu.

TEHDT VE BASKILARA RAMEN DRENNZ SÜRDÜREREK BÜYÜK DESTAN YAZDINIZ

Ailelere destek için gelen grup adna açklama yapan Siirt Aile Hekimleri Dernei Yönetim Kurulu Bakan Dr. Özgür Aydn, Hacire annenin bir kvlcmla balatt onurlu eyleme ses olmak, Diyarbakr annelerinin anl direniine destek sunmak için geldiklerini söyledi.

Aydn, yllardr bebek, çocuk, kadn, öretmen, polis, asker demeden kan döken terör örgütü PKKnn korkutarak ve kandrarak daa kaçrd binlerce çocuun feryad olan annelerin Diyarbakrdaki anlaml direniinin ülkedeki 83 milyonun ortak sesi olduunu dile getirerek, Bu feryadn görmezden gelinmesi, bu sese kulak verilmemesi, evlat hasretiyle yanp tutuan bu annelerimize destek verilmemesi mümkün deil. Tüm STKlarn, insan haklar savunucularnn, aktivistlerin, sanatçlarn, aydnlarn, gazetecilerin ve siyasetçilerin Diyarbakr annelerinin yannda yer almas artk insani ve vicdani bir mesuliyettir. ifadelerini kulland.

Bilinmelidir ki çocuklarn yeri dalar deil, annelerinin yan ve okullardr. çocuklarn ellerinde silah deil, kitaplar olmaldr. diyen Aydn, hiçbir gücün ülkedeki kardelii bozamayacan vurgulad.

Aydn, Diyarbakr annelerinin kutlu bir direni balattna iaret ederek, herkese düen görevin bu direnie destek vermek olduunu aktard.

Oturma eylemi yapan annelere ve evlatlarna seslenen Aydn, öyle konutu:

Tüm tehdit ve basklara ramen bu direniinizi sürdürerek büyük bir destan yazdnz. Tarih, sizleri ve teröre meydan okuyan bu kutlu direniinizi büyük bir sayg ile yazacak. Hiç korkmadan terörün gerçek yüzünü gösterdiniz. çocuklar, annelerinizin sesine kulak verin. Sizi piyon olarak kullanmak isteyenlere frsat vermeyin. Kannzdan beslenmek isteyen canavarlar iyi tanyn. Devletimizin efkatine güvenin ve scak yuvalarnza dönün.

Aydn, Diyarbakr annelerinin hesap sorduunu, teröre geçit yok diyerek, çocuklarn istediini belirtti.

DYARBAKIR ANNELER TERÖRÜ YENECEKTR

Grupta yer alan çileri Bakanl Müaviri Fevzi Sevgili de Diyarbakr annelerinin halkn, aziz milletin vicdan olduunu belirtti.

Diyarbakr anneleri terörü yenecektir. ifadesini kullanan Sevgili, unlar kaydetti:

Diyarbakr anneleri asla yalnz olmayacak, her zaman bamzn üzerinde yerleri olacaktr. Bütün desteimizle var gücümüzle yanlarnda olacaz.

AK Parti Siirt Kurucu l Bakan Mehmet efik Erden ise bugüne kadar olduu gibi bundan sonra da PKK ve bütün terör örgütleri ile canlarn ortaya koyarak mücadele edeceklerini dile getirerek, Diyarbakr anneleri bu kutlu direnile Türkiyeyi ayaa kaldrdnz. Bunlarn iç yüzünü gösterdiniz halkmza. Buradan onlar knyorum. dedi.

Erden, ailelerin en ksa sürede evlatlarna kavumalar temennisinde bulundu.

Ana Sayfaya Git