Stresini dansla atıyor

Diyarbakır'ın Bismil ilçesi Devlet Hastanesinde görevli Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Eyyüp Aslan, Kovid-19 kliniğindeki mesaisini tamamladıktan sonra il merkezinde yaklaşık 2 yıl önce tanıştığı "swing dans"la günün yorgunluğundan kurtuluyor

Haberler 14.01.2021 - 00:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Bismil ilçesinde Devlet Hastanesinde görevli Enfeksiyon Hastalklar Uzman Dr. Eyyüp Aslan, koronavirüs (Kovid-19) kliniindeki mesaisini tamamladktan sonra il merkezinde yaklak 2 yl önce tant swing dans ile stres atyor.

Bismil Devlet Hastanesinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) kliniinde görevli 41 yandaki Dr. Aslan, yaklak 2 yl önce swing dansa merak sard. Arkadalarnn da önerisiyle kent merkezindeki swing dans okuluna kaydn yaptran ve ders alan Aslan, haftann belirli günlerinde arkadalaryla Diyarbakrn tarihi ve turistik mekanlarnda dans ediyor.

Dr. Aslan, gün içerisinde hastanede youn çaltn, stresini atmak için arkadalaryla daha önce planladklar mekanlarda buluarak dans ettiini söyledi.

Doktor, stresini dansla atyor

Salgnda salk çalanlar olarak yorulduklarn, youn i temposundan dolay evlerine gidemeyen arkadalarnn olduunu anlatan Aslan, salk çalanlarnn fiziksel ve psikolojik olarak bu süreçten etkilendiini belirtti.

Diyarbakrda dans okulunda ilk bata müziklerini çok sevdiini bildiren Aslan, 1920 ve 30 yllarn Amerikann caz müzikleriyle dans edildiini, dansn çok elenceli olduunu kaydetti.

Gün içerisinde Kovid-19 hastalarndan dolay youn çaltklarn, streslerini atmak için de sosyal etkinliklere devam ettiklerini bildiren Aslan, özelikle bu süreç içerisinde dans etmeyi seçtiini dile getirdi.

Frsat buldukça dans etmeye çalyorum. Yorgunluumuzu ve stresimizi dans ederek atyorum. Hem spor oluyor hem tatl bir dans etkinliinde bulunuyorum. diyen Aslan, öyle devam etti:

Normalde dans ederken eler deiir. Farkl elerle sürekli dans ederiz ama bu salgnda maske, mesafe ve temizlik kurallarna uyarak dans etmeye çalyoruz. imdi de e deitirmeden sabit partnerli bir ekilde dans ediyoruz. Dans Diyarbakrn tarihi ve turistik yerlerini tercih ediyoruz. Haftann bir ya da iki günü Ongözlü Köprü, tarihi ç Kalede bazen eski Diyarbakr evlerinde bir araya gelerek dans etkinliklerimizi yapyoruz.

Açk alanda dansn yapyor

Açk alanlarda dans ederken vatandalarn kendilerini merakla izlediini ifade eden Aslan, baz vatandalarn da kendilerine elik ettiini aktard.

Mesai sonras dans ettikten sonra eve çok daha rahat ve huzurlu gittiini anlatan Aslan, Salk çalanlar için tavsiye edebilirim. Sadece bu dans deil, spor, bedenen aktif olabileceimiz baka danslar, etkinlikler olabilir. Hem salgnla yaamak ve çalmak hem de elenmek ve spor yapmak bu ekilde kalori yakarak mutlu olmak mümkün. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git