Su borusu patlamıştı

DİSKİ, Yenişehir ilçesi Akkoyunlu Mahallesinde meydana gelen arızayı gidererek şebekeye yeniden içme suyu vermeye başladı.

Haberler 19.05.2022 - 00:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Su ve Kanalizasyon daresi (DSK) Genel Müdürlüü kent merkezi, ilçeler ve krsal mahallelerde meydana gelen içme suyu arzalarna annda müdahale ediyor. Yeniehir ilçesi Gevran Caddesi Akkoyunlu Mahallesi 2nci sokakta bulunan boruda oluan patla onard. Ekiplerin, tespit ettii arzann onarlmasnn ardndan Akkoyunlu bölgesine yeniden içme suyu verilmeye baland. Arzaya müdahale çalmalarn yerinde inceleyen DSK Genel Müdürü Frat Tuti, ekiplerin youn çalmasyla sorunu çözdüklerini söyledi.

SU YENDEN VERLD

15 Maysta saanak ya ve olumsuz hava artlar nedeniyle Dicle Baraj-Diyarbakr Merkez çme Suyu Artma Tesisi arasnda iletimi salayan enerji hatlarnda meydana gelen arzann içme suyu ebekelerine de zarar verdiini belirten Tuti, enerji hattndaki arzadan dolay yaklak 12 saat onarm çalmas yürüttüklerini ifade etti. Tuti, depolarn ve kentin içme suyu ebeke hatlarnn boalmas nedeniyle, su aknn yeniden salanmasyla oluan basnçtan dolay baz hatlarda arzalarn yaandn kaydetti. Yaanan bu tarz arzalara ekiplerinin annda gerekli müdahalede bulunduunu vurgulayan Tuti, en temel ihtiyaç olan içme suyu arznda vatandalarn herhangi bir maduriyet yaamamas için arzalarn ivedilikle giderildiini vurgulad.

Ana Sayfaya Git