Su depoları mikrop dolu

DİSKİ, “Depoların temizlenmemesi sonucu oluşan algler ve mikroorganizmalar halk sağlığını ciddi düzeyde tehdit etmektedir” dedi.

Haberler 04.07.2017 - 09:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Büyükehir Belediyesi DSK Genel Müdürlüü, bir açklama yaynlayarak, temizlenmeyen bina, site, müstakil ev, kurum ve kurulularn içme suyu depolarnn halk saln ciddi düzeyde tehdit ettiini belirtti.

Açklamada, kirli su depolarnda algler ve mikroorganizmalarn çoald kaydedilerek, bunun en önemli göstergesinin suyun bulanklamas ve suyun konulduu kapta bir dakika içerisinde berraklamamas olduu ifade edildi.

Vatandalarn su ile ilgili her türlü ikayeti için ALO DSK 185 Hattn arayabilecei belirtilen açklamada, ksa bir sürede Mobil Laboratuvar Araçlarnn ikayet noktasna ulatrld kaydedildi.

Büyükehir Belediyesi DSK Genel Müdürlüü, bir açklama yaynlayarak, temizlenmeyen bina, site, müstakil ev, kurum ve kurulularn içme suyu depolarnn halk saln ciddi düzeyde tehdit ettiini belirtti. Açklamada, kirli su depolarnda algler ve mikroorganizmalarn çoald kaydedilerek, bunun en önemli göstergesinin suyun bulanklamas ve suyun konulduu kapta bir dakika içerisinde berraklamamas olduu ifade edildi.

ALO DSK 185e bavurun

Salk sorunlarnn yaanmamas için içme suyu depolarnn ylda iki kez temizlenmesi gerektii belirtilen açklamada, Halkmz, bize ALO DSK 185 Hattndan ulaarak depo temizlii için bavuru yapsn. Bizler de en ksa süre içerisinde depo temizlii için gerekli çalmalar balatalmdenildi.

Su analiz ediliyor

çme Suyu Artma Tesisinin giri ve çk ile kentin be farkl noktasndan her gün su numunelerinin alnarak DSK Su Kontrol Laboratuarnda analiz edildii vurgulanan açklamada, u ifadeler yer ald: çme Suyu Artma Tesisinde artlan suyumuz, Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafndan akredite olan ve sonuçlar dünyaca kabul edilen 24 saat esasl Su Kontrol Laboratuarmzda analiz ediliyor. Vatandalarmzn suyun güvenirlii ile ilgili hiçbir üphesi olmasn.

Vatandalarn su ile ilgili her türlü ikayeti için ALO DSK 185 Hattn arayabilecei belirtilen açklamada, ksa bir sürede Mobil Laboratuvar Araçlarnn ikayet noktasna ulatrld kaydedildi. DSK açklamasnda, Burada hzl bir ekilde numuneler alnarak klor, bulanklk, renk ve PH parametrelerine baklyor. Daha detayl analiz için ise numune alnarak Su Kontrol Laboratuvarna getiriliyor. denildi.

Okullarda çalma balatlacak

l Milli Eitim Müdürlüü ile yaplan Okul çme Suyu Depolar Temizlii ve Dezenfeksiyonu Protokolü gerei ylda iki kez okullarda çalma yapld ifade edilen açklamada, tatil dönemlerinin balamas ile birlikte bugünlerde okullarn içme suyu depolarn temizleyerek dezenfeksiyon çalmas yaplaca kaydedildi.

Ana Sayfaya Git