Su faturasına icralı takip!

Pandemi kısıtlamaları, ekonomik kriz ve işsizliğin had safhada olduğu bir dönemde kayyım yönetimindeki DBB’ye bağlı DİSKİ, su faturasını yatıramayan abonelere icra ihtarnamesi gönderdi.

Haberler 16.04.2021 - 01:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Su ve Kanalizasyon daresi Genel Müdürlüü (DSK), kentte su borcu olan yurttalara icra tehditli ihtarname gönderdi. htarnamede, 10 gün içerisinde belirtilen borcun ödenmemesi halinde icra takibinin balatlaca belirtildi.

DSKnin abonelere gönderdii söz konusu ihtarnamede öyle denildi: bu borcunuzun 10 gün içerisinde DSK veznelerine veya DSK Genel müdürlüünün anlamal olduu bankalardaki hesabna yatrlmasn/ödenmesini,

Belirtilen süre içinde, DSK nezdindeki su aboneliinizden kaynaklanan borcunuzun ödenmemesi halinde, cra flas Kanunu ve ilgili mevzuat uyarnca, icra daireleri marifetiyle, hakknzda cra takibi yoluna gidilerek haciz ilemlerine balanlaca, bu durumda ayrca icra takibinden kaynaklanacak CRA MASRAFLARI ve CRA VEKALET ÜCRETNN de borca eklenerek, yasal faiziyle birlikte tahsiline gidilecei hususunu ihtaren bildirir.

UYGULAMA 1 AYDIR YÜRÜRLÜKTE

Kentte tepkiye neden olan uygulamaya ilikin ulatmz DSK yetkilileri, uygulamann son bir aydr yürürlükte olduunu söyledi. Ayrca ödenmemi 3 fatura sonras söz konusu ihtarnamenin vtandalara gönderildii savundu.

Pandemi döneminde hayati öneme sahip suyun ücretsiz bir ekilde datlmas ve var olan su borçlarn ertelenmesine yönelik admlarn atlmas talepler edilirken, DSKnin uygulamas maduriyetleri daha da arttracak.

Öte yandan kentte on binleri bulan borçlu su abonelerinin bu uygulama sonucun icra takibine düecei tahmin ediliyor.

BR YILDA K DEFA ZAM YAPILMITI

Öte yandan DSK Genel Müdürlüü, Ocak 2020de suyun metreküp fiyatna yüzde 35 ile yüzde 330 orannda zam yapmt. Yaplan zammn üzerinden bir yl geçmeden, merkez ve ilçelerde yüzde 24,82 ile yüzde 112,40 deien oranda ikinci bir zam yaplmt.

Ana Sayfaya Git