Su gibi çözüm

DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi "Vatandaşımız borcunu 18 aya varan taksitle ödeme imkanına kavuşuyor"

Haberler 09.12.2020 - 00:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Su ve Kanalizasyon daresi Bakanl (DSK) borcu olan aboneler için Su Gibi çözüm adl kampanya balatt.

DSK Genel Müdürü Frat Tuti düzenledii basn toplantsnda, idare olarak 31 Austos 2020 öncesinden su borcu olan vatandan borcunu ödeyebilmeleri için büyük imkanlar sunduklarn söyledi.

Salanan ödeme kolaylnn önemine iaret eden Tuti, öyle konutu: Kampanya ile faiz ve cezalar tamamen siliyoruz. Vatandalarmz borçlarn 18 aya varan taksitlerle ödeme imkanna kavuuyor. Ödemeyi uzun bir vadeye yayarak, abonelerimizin bütçelerini sarsmayacak taksitlere dönütürüyoruz. Kampanyadan yararlanmak isteyenlerin 31 Aralka kadar bavurmas gerekiyor. 1 Ocaktan sonra da anlalan sürelerde taksit taksit ödeme yaplyor. Anlama yapm kii anlamaya uymad, ödemelerini yapmad taktirde, kendisine sunulan hakk da kaybetmi oluyor.

DSKye borcu olan vatandalar 31 Aralka kadar müracaat noktalarna beklediklerini aktaran Tuti, kentin her köesinde çaltklarn, 17 ilçeye su ve kanalizasyon alt yapsn ayn düzeyde kaliteli hale getirmek için gayret gösterdiklerini bildirdi.

- 50 milyon liray akn faiz borcunu siliyoruz

Kar amac güden bir kurum olmadklarna dikkati çeken Tuti, bütün ileri vatandalardan topladklar su kullanm bedelleriyle gerçekletirdiklerini dile getirdi.

Tuti, konumasn öyle sürdürdü: 31 Austosa kadar abonelerimizin ödeyemedii borç tutar 167 milyon lira. Ödenmeyen bu tutarn, hizmet kalitemizi yakndan ilgilendirdiini, maliyetlerimizi artrdn özellikle ifade etmek istiyorum. DSK olarak bu nedenle borçlu olduumuz kurumlar var. Bu kurumlar da biz de borçlarmz yaplandryor, önemli bir faiz yükünden kurtuluyoruz. Ayn imkan, borcu olan vatandalarmza sunuyor, onlarn 50 milyon liray akn faiz borcunu siliyoruz. Her vatandamzn borcunu ödeyebilecei bir frsat sunuyoruz.

-1200 abone yaplandrd

Abonelik ilemlerini yaptrmayan vatandalarn bu ilemleri yaptrmasn isteyen Tuti, bunun vatandalk görevi olduunu, takip eden süreçte, hizmet talepleri ve ikayetlerin abonelik numarasyla alnacan bildirdi.

Her ne kadar içme suyu skntmz yoksa da içme suyunun maliyeti yüksek, sulamada lütfen kullanmayalm, dier abonelerimizin hakk olan içme sularn, bahçelerimize aktmayalm. diyen Tuti, kampanyann balad günden bu yana 1200 civarnda abonenin bavurduunu ve borçlarn yaplandrdn aktard.

Kurakla ilikin bir soru üzerine Tuti, Diyarbakrda içme suyu ile ilgili hiçbir skntmz yok, suyu adil kullanma ve tahsilat sorunumuz var. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git