Su gibi çözüm son gününde!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, su faturası borcu olup gecikme faizi biriken ve borcunu yapılandırmak isteyen abonelerin, yapılandırmadan faydalanması için başlattığı 'Su Gibi Çözüm' kampanyasına vatandaşlar 31 Aralık 2020 tarihine kadar başvurabilecek. İlk 20 günde 5 bin 631 abonenin başvurduğu kampanyada 7 milyon 250 bin 526 liralık borç için yapılandırmaya gidildi.

Haberler 22.12.2020 - 10:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi DSK Genel Müdürlüü, su faturas borcu olup gecikme faizi biriken ve borcunu yaplandrmak isteyen abonelerin yaplandrmadan faydalanmas için balatt Su Gibi çözüm kampanyasna vatandalar youn ilgi gösterdi. 11 Kasm tarihli Devlet Vergi Yaplandrmas Kararnn Resmi Gazetede yaymlanarak yürürlüe girmesinin ardndan DSK Genel Müdürlüü, Diyarbakrda su borcu olan vatandalarn bu düzenlemeden yararlanabilmesi için balatt Su Gibi Kampanyasnda 31 Austos 2020 tarihi öncesinde su faturas borcu olup gecikme faizi biriken ve borcunu yaplandrmak isteyen abonelerin, yaplandrmadan faydalanmas için 31 Aralk 2020 tarihine kadar müracaat etmeleri gerekiyor.

Seyyar vezneler kuruldu

Yaplandrmaya bavurmak için vatandalar ilk günden itibaren DSK ödeme noktalar, Alo 185 ve DSK web sitesi üzerinden müracaatlarn gerçekletirdi. Youn ilgi gören kampanyada korona virüs tedbirlerine uygun ekilde ilemler yapld. Uzun sra olumamas için vatandalar ödeme noktalarna kontrollü ekilde alnarak ilemleri yapld, mobil tahsilat araçlar hizmet verdi. Younluk olumamas için seyyar vezneler kuruldu. Vatandalarn madur olmamas için ödeme noktalarndaki personel saylar arttrld.

lk 20 günde 5 bin 631 abonenin bavurduu kampanyada 7 milyon 250 bin 526 liralk borç için yaplandrmaya gidildi. Kampanyada 31 Austos 2020 tarihi öncesinden birikmi borçlarn, gecikme faizleri ile birlikte toplam 167 milyon lira olduu belirtildi.

Borç faizleri silinecek

DSK Genel Müdürü Frat Tuti geçmi su borcu olan abonelerin gecikme faizlerini sildiklerini belirterek, Büyük ödeme kolaylklar salyoruz. Bu kapsamda su borcu olan bütün vatandalarmz bu önemli imkandan yararlanmaya ve bu frsat kaçrmamaya davet ediyorum dedi.

Yaplandrma tebliinin ardndan ilk taksit ödemeleri Ocak 2021de balayacak. Abonelere 6, 9, 12, 18 taksitlerle ödeme kolayl salanacak. Belirlenen tutarlarn ödenmesi halinde bu borçlara bal cezalar ve faizlerin tahsilatndan vazgeçilecek.

Ana Sayfaya Git