Su sorunu çözülüyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, Yenişehir ilçesinde bulunan Çelikevler, Aziziye ve Gürdoğan Mahallelerinde çarpık yapılaşmadan kaynaklı atık su sorununa yönelik projeyi tamamladı.

Haberler 25.12.2020 - 00:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Su ve Kanalizasyon daresi (DSK) Genel Müdürlüü, merkez Yeniehir ilçesindeki; çelikevler, Aziziye ve Gürdoan Mahalleleri için hazrlad proje ile içme suyu ve kanalizasyon altyaps sorunlarn giderecek.

Hazrlanan projeyle, çelikevler Mahallesine 24 saat kesintisiz ve içilebilir kalitede su verilmesi hedefleniyor. Mahallede ayrca, kanalizasyon ile ilgili proje yakn zamanda hayata geçirilecek. Bu projeyle, çelikevler Mahallesinin atk sular, yeni yaplacak terfi hattyla mevcut atk su artma tesisine iletilecek.

ATIK SULARIN VERD ZARAR ÖNLENECEK

Aziziye ve Gürdoan Mahallelerinde ise, imara aykr, kaçak yaplama sebebiyle atk su sistemlerinin dere yatana herhangi bir kapal sistem olmadan dearj edilmesi sonucu açkta akarak dere yatan kirletiyor. Bu nedenle salk ve görüntü açsndan sknt oluturan atk su sorunu da DSK tarafndan hazrlanan projeyle çözüme kavuturulacak. DSK, yapaca çalmayla yaklak 700 metre kanalizasyon ebekesi döeyecek, bu sayede atk sularn verdii zarar önleyecek.

Yeniehir Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Murat Beikciyi makamnda ziyaret ederek projenin detaylarn görüen Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon daresi (DSK) Genel Müdürü Frat Tuti, Valimiz Sayn Münir Karalolunun talimatyla çelikevler, Aziziye ve Gürdoan Mahallerimizde çalmalara baladk. Buralarda yapacamz çalmalarla ilgili, mahallemizde yaayan hemerilerimizin görüünü aldk, daha sonra projemizi oluturduk. Kurumlarla ortaklaa çalarak hemerilerimizin talebine uygun hizmet etmek için gayret ediyoruz. Diyarbakrmzn her noktasnda çalmalarmz devam edecek. açklamasn yapt.

Ana Sayfaya Git