Su temiz akıyor

DİSKİ'den Diyarbakır'da içme suyuna kanalizasyon suyu karıştığı iddialarına ilişkin açıklama "Şehir şebeke suyumuz basınçlı sistemle işletildiğinden dolayı herhangi bir kanal karışması mümkün değildir"

Haberler 18.06.2021 - 09:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon daresi (DSK) Genel Müdürlüü, kentte içme suyu hattna kanalizasyon kart iddialarnn gerçei yanstmadn bildirdi.

DSKden yaplan yazl açklamada, son günlerde kentte içme suyuna kanalizasyon suyu kart yönündeki iddialarn sosyal medya mecralardan yaylmaya çalld belirtildi.

SUYUMUZ TEMZ AKIYOR

7 gün 24 saat hizmet üreten DSKnin kentin her köesine ve yaklak 2 milyon kiiye temiz su ulatrmak üzere yatrmlar gerçekletirdii aktarlan açklamada ekiplerin, suyun kalitesinin periyodik kontrolleri ile analizlerini sürekli yapt ve nsani Tüketim Amaçl Sular Yönetmeliine uygunluu devaml takip ettii vurguland.

ehir ebeke suyumuz basnçl sistemle iletildiinden dolay herhangi bir kanal karmas mümkün deildir. ifadesine yer verilen açklamada, ebeke suyunun kentin 27 farkl noktasndan her gün düzenli alnan numunelerinin, Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) akreditasyonlu uluslararas laboratuvarda 182 parametrede analizlerinin yapld bildirildi.

Hiçbir analizde ebeke suyunda herhangi bir kimyasal ve bakteriyolojik kirlilie rastlanmadnn alt çizilen açklamada, unlar kaydedildi:

25 NOKTADA KONTROL

l Salk Müdürlüümüz yetkilileri tarafndan DSK kapsamnda olan su ebekeleri izleme noktalarndan 7 Haziran-17 Haziran arasnda il merkezinde 25 noktadan alnan kontrol ve denetim izlem suyu numunelerinden Halk Sal laboratuvarnda yaplan inceleme ve analiz sonuçlarnda mikrobiyolojik ve kimyasal parametreler yönünden herhangi bir uygunsuzluk tespit edilmemitir. Ayrca yine ayn dönemde l Salk Müdürlüümüzce ilimiz merkezinde belirlenen 160 izleme noktasnda ölçülen günlük klor bakiye kontrol oranlarnn da ilgili yönetmelik snrlar içinde olduu tespit edilmitir. Salk Müdürlüü yetkililerinden alnan bilgiye göre ishal vakalarnn mevsim normalleri seviyesinde olduu, geçen yllarla kyaslandnda paralel seyrettii belirtilmitir.

ddialarn gerçei yanstmad, art niyetli ve maksatl olduu belirtilen açklamada, vatandalarn DSK tarafndan salanan suyu güvenle kullanabilecei kaydedildi.

Ana Sayfaya Git