Su zammı geri alınsın

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İşleri (DİSKİ) tarafından bu yıl içerisinde suya ikinci kez zam yapılmasına tepki gösteren Amed Sağlık Platformu, zamların geri çekilmesini istedi.

Haberler 23.10.2020 - 09:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Amed Salk Platformu, Diyarbakr Su ve Kanalizasyon leri (DSK) Genel Müdürlüünün pandemi tehdidi sürmesine ramen suya ikinci kez zam yapmasna Diyarbakr Tabip Odas binasnda yapt açklamas ile tepki gösterdi. Platform üyesi çok sayda salk emekçisinin katld toplantda açklamay Diyarbakr Tabip Odas Genel Sekreteri Mustafa Mesut Kaya yapt.

DSK tarafndan Bu yln Ocak ayndan bu yana suya iki kez zam yapldn dile getiren Kaya, isizliin, yoksulluun ve hayat pahallnn artt bir dönemde elektrik ve doalgazn ardndan suya zam yaplmasn zulüm olarak tanmlad.

Kaya, Bereketli Hilalde yer alan Mezopotamyada bu kadar su kayna ve son yllarda says artan barajlar olmasna ramen hizmet sunumu konumunda olan belediye, ticari bir irket gibi davranarak insanlarn suya eriim hakkn yapt astronomik zamlarla engellemektedir. Yaplan bu zamlar sosyal devlet anlayna da uymamaktadr. çünkü suya ulamda halkn ekonomik koullar baz alnarak ücret oranlar belirlenmelidir dedi.

ZAMLAR GER çEKLSN

Pandemi döneminde hijyenin önemine vurgu yapan Kaya, zam kararlarnn insan saln tehlikeye ataca uyarsnda bulundu. Kaya, DSKnin derhal bu karar iptal etmesi, ücret indirimine gitmesi ve faturalarn ödeyemeyen vatandalara kolaylk salamas gerekmektedir. Böyle olaanüstü bir süreçte hijyen için elzem olan ebeke suyu ücretsiz verilmelidir çarsnda bulundu.

Ana Sayfaya Git