Şube başkanı ihraç edildi!

TÜM BEL-SEN Diyarbakır Şube Eşbaşkanları Mehmet Candar ve Nihal Yanık, kayyum yönetimindeki Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nden ihraç edildi.

Haberler 10.03.2021 - 00:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediyesinde (DBB) Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikas (TÜM BEL-SEN) Diyarbakr ube Ebakanlar Mehmet Candar ve Nihal Yank ile belediyede kadrolu içi olarak çalan Remzi Yldrm, çileri Bakanl kararyla ihraç edildi.

DBBye atanan ilk kayym olan Cumali Atilla döneminde haklarnda balatlan inceleme ile aça alnan 47 kii arasnda bulunan Candar, Yank ve Yldrm, çileri Bakanlna Olaanüstü Halin kalkmasndan 3 yla kadar terör örgütleriyle irtibatl ve iltisakl olan kiilerin kamu görevinden çkarlmas yetkisi veren 657 Sayl Devlet Memurlar Kanununun geçici 35inci maddesine dayanlarak kamu görevinden ihraç edildi. Her üç ismin ihracyla 47 kiinin tamam ihraç edilmi oldu.

HUKUKSUZ BR EKLDE HRAç EDLDK

hraç edilen isimlerden TÜM BEL-SEN Diyarbakr ube Ebakan Mehmet Candar, Bakanln ald karara nsan Haklar Evrensel Bildirgesinin yaymlannn yldönümü olduu bir dönmede, yine Cumhurbakannn pandemi nedeniyle iten çkarmay yasaklad kararnamelerin çkarld bir dönemde 3 yldr açkta olup, hakkmzda tek bir soruturma açlmadan haksz hukuksuz bir ekilde ihraç edildik diyerek tepki gösterdi.

Ana Sayfaya Git