Suç örgütlerinin korkulu rüyasıydı

Diyarbakır Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Bürosu savcısı Sadullah Gümüş, Bursa Karacabey’e Başsavcı olarak atandı. Suç örgütleri, uyuşturucu tacirleri, hayvan ve insan kaçaklığı ile kamuyu milyonlarca lira zarara uğratan ihale vurguncularıyla amansız bir mücadele yürüten Başsavcı Gümüş, kritik öneme haiz birçok kriminal operasyonu başarıyla yürüttü. Gümüş, HSK’nın adli yargı ana yaz kararnamesiyle unvan verilerek Başsavcılığa atandı.

Haberler 19.06.2021 - 00:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Adliyesinde görevli KOM savcs Sadullah Gümü, Bursa Karacabeye Basavc olarak atand. Gümü, kentte görev yapt üç yl boyunca organize suç örgütlerinin korkulu rüyas haline geldi.

BÜYÜK OPERASYONLAR

Bata kamuyu milyonlarca liralk zarara uratan aralarnda baz sendika bakan ve yöneticilerinin de bulunduu Milli Eitim Müdürlüündeki ihale yolsuzluklar ile Canl Hayvan Borsasndaki küpeleme ilemlerinde ölü hayvanlarn küpelerinin canl hayvanlara taklarak kayt d sevkiyatlar yapan suç örgütlerine yönelik seri operasyonlar bizzat yönetti.

KARACABEYE BASAVCI

çek senet tahsilat, kuyumcu, dövizci ve oto galerici kimlii ad altnda tefecilik yaparak kara para aklayan, vergi usulü kanununa aykr hareket eden suç örgütlerinin çökertilmesinde kilit rol oynayan Basavc Sadullah Gümü, yüzlerce vatandan kredi kartlarn kopyalayarak Türkiye geneli milyonlarca liralk vurgun yapan kart dolandrclar, pos tefecilii ile ikinci el oto alm ve satmlarnda ilan üzerinden spekülatif ilemlerle fahi rakamlara araç sat yapan suç örgütlerinin de çökertilmesinde anahtar rol oynad. Basavc Gümü, yabanc uyruklu kadnlar zorla fuhua sevk eden, bu kiilere araclk edip yer temin ederek haksz menfaat salayan çete liderleri ile uyuturucu ve uyarc madde ticareti yapan tacirlere yönelik de seri operasyonlar gerçekletirdi. Basavc Gümü, Hakimler ve Savclar Kurulunun adli yarg ana yaz kararnamesiyle Bursa Karacabeye basavc olarak atand.

Ana Sayfaya Git