Suç örgütüne 19 tutuklama

Koyunlar' suç örgütüne operasyonda 19 tutuklama

Haberler 05.05.2022 - 02:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr merkezde haksz kazanç elde etmek amacyla kasten adam öldürme, yama, tefecilik, rüvet, ihaleye fesat kartrma, kasten yaralama ve tehdit suçlarn ileyen Koyunlar isimli silahl suç örgütüne 300 polisin katlmyla hava destekli düzenlenen operasyonda gözaltna 35 üpheliden 19u tutukland.

KOYUNLAR OPERASYONU

Diyarbakr Cumhuriyet Basavc Mustafa çelenkin koordinesinde Kaçakçlk ve Organize Suçlarla Mücadele ube Müdürlüünce 6 ay süren çalmada, i adam kimliine bürünerek galericilik, arazi, ihale ve inaat ileri gibi sektörlerde etkili olan ancak haksz kazanç elde etmek amacyla kasten öldürme, yama, tefecilik, rüvet, 6136 Sayl Kanuna Muhalafet, ihaleye fesat kartrma, kasten yaralama ve tehdit suçlarn ileyen Koyunlar isimli silahl suç örgütü deifre edildi. Tespit edilen suç örgütü lideri ve üphelilerin adreslerine 300 polisin katlmyla 28 Nisanda hava destekli operasyon yapld.

TEKNK TAKP SONUCU

Operasyonda suç örgüt lideri C.K. kaçmaya çalrken polis helikopterinden tarlada tespit edildi. C.K., ekiplerin yönlendirilmesiyle çamura batm ekilde yakaland. Örgütün yöneticilerinden biri ise operasyon srasnda evde halnn içinde sarl halde bulundu.

35 K GÖZALTINA ALINDI
Toplam 35 üphelinin gözaltna alnd operasyonda yaplan aramalarda, 29 ruhsatsz tabanca, 7 tüfek, 1086 fiek, çok sayda çek, senet ve tapu ele geçirildi. üphelilerin, Diyarbakrda yaklak bir ay önce halkn youn olarak bulunduu cadde üzerindeki kahvehane saldrsnda 1 kiiyi öldürdükleri, kymetli arazi satlar için arazi sahiplerini silahla tehdit edip bask yaptklar, ayrca haksz kazanç elde etmek üzere madurlarn Ankarada sahibi olduklar otele yönelik silahl saldr düzenledikleri, deerli arsalarla ilgili yaplan ihalelere fesat kartrarak ihaleyi alanlar tehdit ederek darbettikleri, kamu kurumlarnda yaplan ilerde kamu görevlilerine nüfuz ederek, usulsüz ilemlerin gerçeklemesi için rüvet verdikleri tespit edildi.
CEP TELEFONUNU TOPRAA GÖMMÜ
Ayrca suç örgütünün Kayapnar ilçesinde yaklak deeri 500 milyon TL olan arazinin sahibi olduklarn iddia ederek arsa sahiplerine bask yaparak kendilerine verilmesi yönünde tehditte bulunduklar örenildi. Suç örgütü lideri C.K.nn operasyon srasnda arazide yaklak 3 kilometre kaçt ve yakalanmadan önce üzerinde bulunan cep telefonunu topraa gömdüü ortaya çkt.

19 K HAKKINDA TUTUKLAMA

Polisin yapt aramada cep telefonu gömülü olarak yerden çkarlarak incelemeye götürüldü. Emniyetteki ilemleri tamamlanan 32 üpheli adliyeye sevk edildi. Aralarnda suç örgütü lideri olduu iddia edilen C.K.nn da bulunduu 19 üpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. 13 üpheli ise adli kontrolle serbest brakld.

Ana Sayfaya Git