Suçluyu ihbar etti eve mahkum oldu

Diyarbakırlı R.C.’nin, adam öldürmeden ve yaralamadan kesinleşmiş cezası bulunan ve firari olan zanlıları ihbar ettiği için başı bir türlü dertten kurtulmadı. İhbardan sonra iki kardeşinin zanlılar tarafından darp edildiğini ve silahla yaralandığını iddia eden R.C., kendisine de evden çıktığı her an saldırı olabileceği endişesiyle zanlıların yakalanmasını istiyor.

Haberler 06.09.2018 - 10:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda ikamet eden 48 yandaki R.C. iddiaya göre, doup büyüdüü Eile bal Meeler köyüne yerleen, adam öldürmeden ve yaralamadan aranan ve 30 yl kesinlemi cezalar bulunan A.T. ve yeeni H.T.yi ihbar etti. hbar sonras bir kardeinin darp edilerek bir kardeinin de silahla vurularak komalk edildiini iddia eden R.C. kendisine kar da her an bir saldr olabilecei endiesiyle 12 yldr firari olan A.T. ve yeeni H.T.nin bir an önce yakalanmasn istiyor.

Yapmadklar kötülük kalmad

Zanllarn 2007 ylndan beri arandn ama bir türlü yakalanmadn ve yapmadklar kötülük kalmadn iddia eden R.C., Yol kesmi, adam öldürmü ve ar yaralam A.T. ve yeeni H.T.nin 30 küsur yl cezalar vardr. Dosyalar Diyarbakr 2. Ar Ceza Mahkemesinde mevcuttur. Aramalar olmasna ramen 12 yldr yakalanmad. Ba kesmiler, araç yakmlar, ev taramlar, adam dövmüler, komalk etmiler. Ben yetkililerden bu adamlarn yakalanmasn acilen istiyorum. Bunlara riayet etmeyen herkese darbe vurmaya kalkyorlar. Ben bu konu ile ikayette bulundum. Her ikayetimde maddi manevi darbe alyorum. 2017 ylnda Genelkurmay Bakanlna bavurdum. Dilekçe verdim. ki ayr silahla kardeimi yaraladlar. Dier kardeimi de komalk ettiler. Ben Diyarbakrda oturuyorum ama benim orada mallarm var. Orada dodum büyüdüm dedi.

Yerleri belli

Zanllarn bir an önce yakalanmasn istediini ifade eden R.C., Yerleri bellidir. Meeler köyünde merkez sokakta oturuyorlar. Her an bana kar bir saldr olabilir. çünkü bu ailenin çeteleri, oullar burada da vardr. Eim ve çocuklarmla ilgili bir tehlike olacan zannetmiyorum. Herhalde kadn ve çocuklar tercih etmeyecekler diye konutu.

Ana Sayfaya Git