Suçu bekçi kardeşi olmak

Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde, yol kesen PKK'lılar, durdurdukları otomobildeki Ramazan Mula'yı indirdikten sonra aracını ataşe verdi. PKK'lıların daha sonra ağaca bağlayarak öldürdükleri Ramazan Mula'nın, merkez Yenişehir İlçesi'nde görevli bir bekçinin kardeşi olduğu öğrenildi.

Haberler 30.08.2017 - 09:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PKK Licede yine yol kesti. Dokzukat mezrasnda yol kesen PKKllar, Ramazan Mulan aaça balayarak öldürürken, aracn da atee vererek yakt. Mulann Yeniehir ilçesinde görevli bir bekçinin kardei olduu bildirildi.

Alnan bilgiye göre, Lice lçesine bal Saydaml Mahallesi Dokuzkat Mezrasnda yol keserek araçlarda kimlik kontrolü yapan PKKl teröristler, Ramazan Mulann kulland otomobili durdurdu. Araçtan indirilen Mulay yola yakn bir yerde aaca balayan PKKllar, ate açarak öldürdükten sonra otomobili atee verdi.

BEKçNN KARDE ÖLDÜRÜLDÜ

Yoldan geçen sürücüler, yanm arac görünce durumu güvenlik güçlerine bildirdi. Olay yerine gelen jandarma ekipleri, yaplan incelemenin ardndan Mulann cesedi otopsi için Lice Devlet Hastanesine kaldrld.

CENAZE EHTLKTE TOPRAA VERLD

Licede yaplanan ön otopsinin ardndan Mulann cesedi, Yeniehir lçesindeki ehitlik Mezarlnda topraa verildi. Güvenlik güçleri, Mulay öldüren PKKllarn etkisiz hale getirilmesi amacyla bölgede operasyon balatt.

Bu arada PKKllarn aaca balayarak öldürdükleri Ramazan Mulann kardeinin merkez Yeniehir lçesinde bekçi olarak görev yapt, otomobilin de bekçi kardeine ait olduu belirtildi.

VALDEN ALEYE TAZYE ZYARET

l Valisi Hasan Basri Güzelolu, beraberinde AK Parti Diyarbakr Milletvekili Ebubekir Bal, 2. Ordu Komutan Korgeneral smail Metin Temel, 7. Kolordu Komutan Tümgeneral Sinan Yayla, Jandarma Bölge Komutan Tümgeneral Halis Zafer Koç, l Jandarma Komutan Tugeneral Ali Demir ve l Emniyet Müdürü Tacettin Arslan ile Mulann ailesini merkez Balar ilçesindeki Dicle Yasevinde ziyaret etti.

Aile bireylerine ve yaknlarna basal dileyen Güzelolu, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan ve Babakan Binali Yldrmn da taziye dileklerini iletti.

Ana Sayfaya Git