Suçumuz neydi?

Büyükşehir Belediyesi tarafından işe alındıktan kısa bir süre sonra işlerine son verilen 100'e yakın işçi, Kayyum Cumali Atilla'ya tepki göstererek, "suçumuz neydi" sorusunu sordu.

Haberler 25.11.2017 - 10:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Büyükehir Belediyesi tarafndan ie alndktan ksa süre sonra ilerine son verilen 100a yakn içi Kayyum Cumali Atillaya tepki göstererek hiçbir sebep olmadan ailelerimizle beraber hayallerimiz ykld. Suçumuz neydi diye sordu.

Büyükehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon idaresinde ie balayan 100 içi bir süre önce hiçbir gerekçe gösterilmeden iten çkarlmalar yönündeki tartmalar devam ederken, içiler dün Büyükehir belediyesi önünde bir araya gelerek, tepkili basn açklamas yapt.

SUçUMUZ NEYD?

Suçumuz neydi diyerek Büyükehir Belediyesi Kayyumu Cumali Atillaya seslenen içiler adna ortak açklamay okuyan dris Kaan, çeitli meslek gruplarndan olmak üzere Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon ldaresine (DSK) i bavurusunda bulunmutuk. Aylarca süren güvenlik soruturmasna tabi tutulduk. Güvenlik sorumamz temiz geldikten sonra mülakata tabi tutulduk. Mülakat da geçtikten sonra her birimiz yaplan mülakat tarihlerine binaen fakl tarihlerde olmak üzere ilgili meslek dallanmzda ie baladk dedi.

MZDEN ETTLER?

Kaan açklamada, 09 Kasm 2017 tarihinde Diski kapsna aslan bir listede Diyarbakr Büyükehir Belediyesi MED A. . tarafndan 08 Kasm 2017 tarihi itibariyle çk verilen personel listesi diye bir yaz ve altnda isim listesi gördük. Buna göre toplu bir ekilde hiçbir makul gerekçe sunulmadan iimize son verilmiti. eklinde konutu.

NEDENN BLMEK HAKKIMIZ!

Aileleriyle beraber büyük bir ok yaadklarn belirten Kaan, Bütün çabalarmza ramen toplu çk tarihinden bu yana iten çkarmaya yönelik halen hiçbir sebep gösterilmemi ve hiçbirimiz bilgilendirilmemiiz. Öncellikle onca güvenlik soruturmasndan ve mülakattan da geçmi ve meslei olarak da uygun olan bizlerin iimize neden son verildiini örenmek en doal hakkmz. ifadelerini kulland.

MUHATAP CUMAL ATLLA DIR

Kayyum Cumali Atillaya seslenen Kaan, Sorularmzn muhatab da öncellikle Büyükehir Belediye Bakan Sayn Cumali Atilla dr. Kendisinden bu maduriyetleri gidermesini bekliyoruz. Hakl olarak soruyoruz! iimize neden son verildi? Ailelerimizle birlikte neden madur edildik? diye sordu.

HAYALLERMZ VE UMUTLARIMIZ?

Kaan açklamann devamnda, Hayallerimizle ve umutlarmzla neden oynand? Madem birkaç gün çaltrldktan sonra çkarlacaktk neden ie alndk? Neden aylarca güvenlik soruturmasna tabii tutulup hiçbir gerekçe ve açklama yaplmadan iten çkarldk? Kimimiz evliyiz, kimiz evlilik hazrl içinde, kimimiz DSK de e balayaca çin önceki iinden ayrld. Bazlarmz ev tuttu, uzak memleketlerden eyasn tayarak gelen ve buraya yerleenlerimiz var. diye konutu.

BAKMAKLA YÜKÜMLÜ ALELERMZ VAR

Bakmakla yükümlü olduumuz ailelerinin olduunu belirten sözcü, çocuklarmz var, elerimiz var, anne babalarmz var ve bakmakla yükümlü olduumuz. Hepimizin ortak yan büyük bir motivasyon ile yeni bir ie balam ve iine dört elle sarldk. Ancak hiç bir gerekçe gösterilmeden birkaç gün çaltktan sonra adeta kap dar ettiler. diye ekledi.

100 ALENN SESN DUYACAK MISINIZ?

Kaan açklamada son olarak, 100 ailenin acsn, hayallerini, umudunu hatrlatmak istiyoruz. Buradan tekrardan Büyükehir Belediyesi Atilla ya seslenmek istiyoruz. Aylarca ie balamay bekleyip birkaç gün çaltktan sonra iten çkarlan 100 ailenin sesini duyacak msnz? Bugün 24 Kasm 2017. Tam 16 gündür hiç kimse hiçbir açklama yapmam ve maduriyetimize kulak kesilmemitir. Bu maduriyetin giderilmesini temenni eder ve iimize geri dönmeyi yetkililerden rica ediyoruz. açklamalarnda bulundu.

ETTEN DUVAR ENGEL OLDU

Öte yandan ie girdikten sonra ailesiyle beraber 1600 kilometre yol kat ederek Diyarbakra yerletiini belirten smail Dori ise Ancak 3 gün sonra iten çkarldk. Sebep de verilmedi. Belediye önünde Cumali Atilla beyle görüme talebinde bulunduk. Hiçbir ekilde görütürmediler, etten duvar örülmü. Devletin atad kayyumun halk ile iç içe olmas gerekirken, halkna srt çevirmesi neden? Recep Tayyip Erdoana sesleniyoruz, bize yardm edin. Halk madurdur. 100 ailenin evine ate düürdüler. dedi.

Ana Sayfaya Git