Suda kaçak yüzde 45'te

DİSKİ Genel Müdürü Mehmet Fırat Tutşi, Diyarbakır'da üretilen içilebilir suyun yarısının kayıt dışı tüketildiğini belirterek bilinçli tüketim konusunda duyarlılık çağrısında bulundu.

Haberler 01.07.2021 - 11:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR Büyükehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon daresi (DSK) Genel Müdürü Frat Tuti, kent genelinde kaçak su kullanm orannn ciddi boyutlara ulatna dikkat çekerek, Günlük kii ba tüketim ortalama 120-130 litreyken, Diyarbakrda bu oran, maalesef geçen günlerdeki deerlerimizde 270 litreye çkt. Kayp kaçakta neredeyse yüzde 40-45 civarndayz dedi.

KAYIP KAçAK SU KULLANIMI

DSK Genel Müdürü Frat Tuti, Diyarbakrda ulusal ve yerel medya temsilcileriyle bir araya geldi. Tesiste yatrmlara ilikin hazrlanan videoyla sunum yapan Genel Müdür Tuti, daha sonra DSKye ait içme suyu artma tesislerini gazetecilere tantt. Tesiste yaplan incelemenin ardndan konuan Tuti, 2021 yl bütçesinin 552 milyon TL olduunu, 423 bin aboneye hizmet verdiklerini söyledi. Abonelik noktasnda ciddi sknt yaadklarn anlatan Tuti, Diyarbakrda kayp ve kaçak su kullanmnn yüzde 40-45 olduunu söyledi.

DUYARLILIK BEKLYORUZ

çok sayda abonesiz kullanc olduunu aktaran Genel Müdür Tuti, Kayp kaçakta neredeyse yüzde 40-45 civarndayz. Ürettiimiz suyun yars kayt ddr, kaçaktr. Bahçe sulamasnda, bostan veya boa aktmada kullanlyor. çilebilir özellikteki suyla eer bahçe suluyorsak bu i yürütülebilir deil. 3 metreküp saniye kapasiteli suyumuzu getirip artyoruz ve ehir merkezine veriyoruz. Günlük kii ba tüketim ortalama 120-130 litreyken Diyarbakrda bu oran maalesef geçen günlerdeki deerlerimizde 270 litreye çkt. Bu oran köylerde daha vahim durumdadr. Mutlaka kayp kaçan önüne geçilebilmesi için vatandalardan duyarllk bekliyoruz. Abonelik kampanyalaryla yüzde 7lik abone art saladk. Kayp kaçakla mücadeleye vatandalar da destek vermeli diye konutu.

Ana Sayfaya Git