Suikastı planlayan Cengiz

Kaymakam Safitürk'ün şehit olduğu saldırıyı planlayan PKK'lının Ümran Cengiz olduğu açıklandı.

Haberler 30.03.2017 - 08:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Polisin önceki gün yapt baarl bir operasyon sonucu yakalanan 2 terörist ve bunlara yardm yataklk ettii belirtilen 3 kii ile birlikte 5 kii gözaltna alnd. Teröristlerin polisin takibinde olduu ve eylem hazrl içerisinde olduklar belirtildi. Gözaltna alnan PKKl 5 teröristin sorgusu devam ederken, bir güvenlik yetkilisi, gözaltna alnanlardan birinin örgütün sözde GAP-Ruha sorumlusu Kurtay kod adl PKKl Ümran Cengiz olduunu bildirdi.

ÜMRAN CENGZ PLANLAMI

Ayn yetkili, PKKl Cengizin, Derik Kaymakam Muhammet Fatih Safitürkün ehit edilmesi ve anlurfann Viranehir lçesinde adliye lojmanlarna yönelik saldry planlayan kii olduunu kaydetti. 10 Temmuz 2016 tarihinde Kzltepe lçesinde güvenlik güçlerinin düzenledii bir operasyonda etkisiz hale getirilen Firaz Bagok kod adl PKKl Mahsum Ayn yerine, Kurtay kod adl PKKl Ümran Cengizin Kandil tarafndan görevlendirildii kaydedildi. O tarihten bu yana Cengizin Kzltepe lçesinde yaamaya devam ettii ve günlük yaamnda dikkat çekmemek için takm elbise giyip, kravat takt belirtilen PKKl Cengiz, önceki gün güvenlik güçlerinin baarl bir operasyonu ile gözaltna alnmt.

BAKAN SOYLU AçIKLAMITI

çileri Bakan Süleyman Soylu, önceki gün twitter hesabndan, Muhammet Fatih Safitürk, sana borcumuzu ödeyemeyiz. Ancak bil ki katliamn planlayan aldk, elimizde... Sa olun arkadalar. Bu sabah birisini yakaladk. erefsiz, kravat giyinmi, takm elbise giyinmi. Evlatlar, bu son Viranehir patlamas var ya, o Viranehir patlamasnn o plann yapan ayn zamanda da o bizim Muhammet Fatih Safitürk evladmz var ya sizin de evladnz, onun katlini planlayan bu sabah böyle alverdiler paylamda bulunarak, operasyonu düzenleyen ekibi kutlamt.

Ana Sayfaya Git