Şükürler olsun

Diyarbakırlılar, yaklaşık 2,5 aydır camilerde cemaatle namaz kılamamanın hüznünü yaşadıklarını belirterek, bugün cemaatle Cuma namazını kılacakları için mutlu olduklarını söyledi.

Haberler 30.05.2020 - 00:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cemaatle birlikte namaz klmay çok özlediklerini belirten Diyarbakrllar, Covid-19 salgnn bir an önce bitmesi için Rabbimize el açp duada bulunacaklarn belirterek camilerdeki eski günleri yaamak istediklerini söyledi.

CUMA NAMAZINI EDA ETMEK çN SAAT SABAH 09.30DAN BER BURADAYIM

Sabah 09.30dan beridir camide yerini aldn belirten Abdurrahman Kan, Covid-19 salgnndan dolay kalabalk ortam özledik. u an Ulu Camiindeyiz. Buras da 5inci Harem-i erif zaten. 10 kiinin saf yapabilecei alanda maalesef 3 kii oturmak zorundayz. nallah Rabbim eda edeceimiz Cuma namazn kendi katnda kabul eyler. Cuma namazn eda etmek için saat sabah 09.30dan beri buradaym. Yer kalmaz endiesi ile bu saatte geldim. Heyecan var, mutluluk var. dedi.

ALLAH BZ CAMSZ, EZANSIZ, CUMASIZ BIRAKMASIN

Covid-19dan dolay yaanlan bu zor süreçte caminin hayatmzdaki yerinin ne kadar önemli olduuna dikkat çeken Diyarbakr merkez Kayapnar Belediyesi Bakan Yardmcs Mustafa çelik, namaza gelen halkn, namaz hasretiyle yanp tututuunu gördüünü söyledi.

çelik, Kayapnar Belediyesi ve Kayapnar Kaymakaml olarak vatandalarmzn Cuma namazn daha rahat edebilecekleri alanlar tespit ettik. Bu alanlarda personellerimiz de bulunmaktadr. Bütün vatandalarn evlerine götürebilecei seccadeler braktk. Maske ve kolonyayla da destekte bulunuyoruz. Türkiye ve özellikle de Diyarbakrllarn çok heyecanl olduunu görüyoruz. Pandemi sürecinde cemaatle namazn ne kadar büyük bir anlam tadnn farkna vardk. Caminin sosyal ve psikolojik anlamda aile hayatmzdaki etkilerini görebildik. Bizi yaratan Yaratcmzn, namaz bize niçin farz kldn, cemaatle namaz klmann ne kadar önemli olduunu bir kez daha anladk. Allah bir daha bizi böyle bir imtihandan geçirmesin. Allah bizi camisiz, ezansz, Cumasz brakmasn inallah. Diyarbakrllarn namaza kar bir heyecan ve sevgisi var. Namaz klanlarn cemaatle namaz klmann hasretiyle yanp tututuunu görüyoruz. ifadelerini kulland.

CEMAATLE NAMAZ KILMAYI 2,5 AYDIR ÖZLEMM

Cuma namazn cemaatle klaca için mutlu olduunu belirten Reat Sürer, Bugün Cuma namazn klacam için çok mutluyum. Cemaatle namaz klmay 2,5 aydr özlemiim. Yasan olduu geçtiimiz günlerde içerde namaz klp dar çkmam bir oldu. çünkü orada kalabalk oluuyordu bu da risk demekti. Bugün darda klacaz çok ükür. eklinde konutu.

NALLAH EN KISA SÜREDE VRÜS BTER, BZ DE ÖZLEDMZ CAMLERMZE SÜREKL GELRZ

Covid-19 salgnndan dolay özledii camilere gelemediini belirten Behcet Azkan, Allaha ükürler olsun ki Ulu Camiiye gelip Cuma namazn klmaya geldik. Namaz klmak için hava da çok güzel. nallah bu virüs de bir an önce biter, zira cemaatle namaz klmay çok özledik. Virüsten dolay özlediimiz camilerimize gelemiyorduk. nallah en ksa sürede virüs biter, biz de özlediimiz camilerimize sürekli geliriz. diye belirtti.

RABBMZE ÜKÜRLER OLSUN K BUGÜNLERE KAVUTUK

Yaklak 2,5 aydr cemaatle namaz klamad camilere kavutuu için ükreden Hakk Bayram, Yaklak 2,5 aya yakndr ne Cuma namazlarn ne de bayram namazn maalesef camilerde klamyorduk. 50 yandaym, ben ilk defa böyle bir ey görüyorum. Diyarbakr gibi tarihi bir kentimizde böyle güzel yerler ve camiler olmasna ramen gelip namaz klamamak bizleri çok üzüyordu. Yine de Rabbimize ükürler olsun ki bizi bugünlere kavuturdu, uzun süreden sonra tekrardan camilerimizde namaz klmay nasip etti. ifadelerini kulland.

Uzun süreden sonra cemaatle namaz klaca için duygulu ve alamakl olduunu belirten Cevdet Erik, çok heyecanl ve mutluyum. Alama duygusu hissediyorum. nallah camisiz geçirdiimiz Cumalardan dolay Rabbimiz bizi affeder. temennisinde bulundu.

2 BUçUK AYDAN SONRA CUMA NAMAZI KILMAK çOK GÜZEL BR DUYGU

Yaklak 2,5 ay camilerin kapal kalmasn Yürek burkan bir durum olarak tarif eden Hasan Koç, 2 buçuk aydan sonra Cuma namaz klmak çok güzel bir duygu. Bunca zamandr ibadet yerlerimiz kapalyd ve bu da yürek burkan bir duyguydu. u an çok mutluyuz. dedi.

Diyarbakr halk: Camilerde cemaatle namaz klmay çok özlemitik

NALLAH BU VRÜS BTER ESK HAYATIMIZA DÖNERZ

Covid-19 salgnn bir an önce bitip hayatn da normale dönmesini temenni eden Veysel Ay, Coronavirus salgnndan dolay 3 aydr neredeyse hayat durmutu. Allahn rahmeti üzerimize olsun. Camiler kapal olduundan dolay namazmz park alannda kldk. nallah en ksa zamanda camilerimize tekrar geri dönüp ibadetimizi yerine getiririz. Rabbimden, bu virüsün biterek eski hayatmza dönmemizi diliyorum. ifadelerini kulland.

CUMA NAMAZIMIZI KARDELERMZLE BERABER EDA ETT SEVNçLYZ, MUTLUYUZ VE GURURLUYUZ

Cemaatle namaz kld için mutlu olduunu ifade eden Reit Özdemir, Diyarbakrllarn dini hassasiyetlere gösterdii önemden ve bu toplumda bulunmaktan dolay kendisiyle gurur duyduunu söyledi.

Özdemir, Bugün çok güzel bir gün yaadk ve Cuma namazmz kardelerimizle beraber eda ettik. Sevinçliyiz, mutluyuz ve gururluyuz. Bugünlerin hasretiyle yanyorduk ve Allaha ükürler olsun ki o gün bugün oldu. Herkesin bildii gibi bu bölge ve özellikle de Diyarbakrllar dini hassasiyetine dikkat ediyor. slama bal bir ehirdir ve namaz vakitlerini kaçrmazlar. Müslüman bir toplumun içerisinde olduum içinde bundan gurur duyuyorum. Müslümanlar böyle bir günü gördükleri için sevinçliler, mutlular. nallah bundan sonra da devam gelir. Herkes kurallara riayet etsin ki camilerde cemaatle namaz klabilelim. eklinde konutu.

CAM VE CEMAATTEN UZAK DURMAK çOK ACI VERC BR DURUMDU

Cami cemaatinden Abdullah yldz ise Uzun süre boyunca cemaatle namaz klmann hasretiyle yanyorduk. Namaz klarken çok duygulandm. Allah bizi bu tür hastalklarla snamasn inallah. Cami ve cemaatten uzak durmak çok ac verici bir durumdu. Allaha ükür bugün namazmz cemaatle eda ettik. Covid-19a kar alnan kurallara uyalm ki camilerde de cemaatle tüm vakit namazlarmz klabilelim.

Ana Sayfaya Git