Süleymanın azmi örnek

Yıllar boyunca seyyar satıcı olarak kitap satan Acar, şimdi kendisine tahsis edilen kulübede kitap satarak geçimini sağlarken, kendisi gibi engelli olanlara da çağrı yaparak, "Benim gibi engelli olanlara çağrım. Hiçbir zaman engellerini kullandırmasınlar” dedi.

Haberler 11.08.2021 - 01:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Diyarbakrda doutan görme engelli olan Süleyman Acarn azmi görenlerin takdirini kazanyor. Genetik hastalktan dolay her iki gözü görmeyen ve zamanla kulaklar da duymayan Acar, Yeniehir ilçesi Sanat Sokanda kitap satarak geçimini salyor. Yllarca kitaplar srtnda tayarak ve seyyar satc olarak kitap Satan Süleyman Acar, Anadan doma görme engelliyim, 2011 ylndan sonra kulaklarm kaybettim. Genetik bir hastalktan kaynakl olarak 10 yldr iitme cihaz kullanarak insanlar duyabiliyorum. Kitap satyorum ama kitap satmann dndan bir uram daha var. Türküler söyleyerek zaman geçiriyorum. Kitaplar yayn evlerinden ve sosyal medya üzerinden yazarlara ulaarak alyorum dedi.

Kaymakam Beikçiye teekkür etti

Kendisine tahsis edilen kulübede kitap satarak geçimini salayan Acar, Daha önce 2014 - 2017 yllar arasndan kitaplar srtmdan gezdirerek satyordum. 2017 ylnda ise Dakap meydannda bir bank üzerine kitaplar sererek satyordum. Aradan bir yl geçtikten sonra dönemim kaym tarafndan bana bir kulübe verildi. Bana verilen kulübede zaman zaman kitaplarm çalnyordu ve zaman zamanda baz kiilerin hakaretlerine ve dalga geçmelerine maruz kalyordum. Ama hiçbir ekilde vazgeçmedim. uanda bulunduumuz Sanat Sokann tadilat nedeniyle kulübem geçici olarak kaldrld. Allah ondan bin kere raz olsun. Yeniehir lçe Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Murat Beikçiye giderek durumu izah ettim. Bana dedi ki; kardeim sen içini rahat tut, Allahn izniyle biz seni madur etmeyeceiz ve sen bize emanetsin. Seni üzmek ve incitmek emanete ihanettir dedi. Aradan geçen ksa bir zamanda sözünü tuttu, Allah raz olsun. Bana uanda bulunduum kulübeyi verdi diye konutu.

Hiçbir zaman engellerini kullandrmasnlar

Kitap satarak kazand parann bir ksmn kitap dier ksmn da kendi ihtiyaçlar için harcadn belirten Acar, Burada kazandm paray kuruu kuruuna kendi ihtiyaçlarma harcyorum. Pek o kadar da para kazanyorum denilemez. ki günde bir kitap ya satlr yada satlmaz. Benim gibi engelli olanlara çarm. Hiçbir zaman engellerini kullandrmasnlar eklinde konutu.

A olmayanlara a olun çarsnda bulundu

Korona virüs pandemisini yenmenin tek yolunun a olduu bugünlerde a olmayanlara da çarda bulunan Acar, unlar söyledi:

Baz kesimler tarafndan insanlarn kafas dolduruluyor, a olmayn a olmayn diyerek. Ama uanda adan baka bir çarede görünmüyor. Adan baka bir çare olmadndan dolay ben herkese a olmay öneriyorum. En azndan elimizden geleni yaptk deriz.

Ana Sayfaya Git