Sur evlerinde çalışanlar: Aylardır ücretimizi alamıyoruz

Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde kentsel dönüşüm kapsamında inşası devam eden sur evlerinin yapımında çalışan işçiler, alacaklarını alamadıklarından dolayı mağdur edildiklerini iddia ettiler.

Haberler 06.03.2021 - 08:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

2015 ylnda PKKnin çukur siyaseti neticesinde çkan çatmalar sonucu kullanlamaz hale gelen Sur ilçesindeki evler, TOK bünyesinde çevre ve ehircilik Bakanlnca kentsel dönüüm kapsamna alnarak ykmlar gerçekletirildi.

Merkez Sur ilçesine bal Alipaa Mahallesinde yeni imar çalmalar kapsamnda inas devam eden konutlarda çalan içiler, yaklak 9 aydr çalma bedellerini alamadklarn, ücretlerin kendilerine ödenmedii takdirde çalmalarn durduracaklarn ve gerekirse yaptklar konutlar ykacaklarn söylediler.

MESUT ççEK

Alipaa Camii önünde bir araya gelen taeron ve içiler adna konuan Mesut çiçek, Burada çalan emekçiler olarak 2020 ylnn 6nc ayndan bu yana paralarmz alamyoruz. Taeronlardan kimi evini satarak içilerin parasn vermek mecburiyetinde kald. Burada çalanlar paralarn alamadklar için elektrik, su, doalgaz gibi ödemelerini dahi yapamyorlar. Bizler burada evler ina ederken kendimiz evsiz kaldk. Cumhurbakanmza güvenmitik, TOK olduu için madur olmayacamz düüncesiyle buraya gelip çaltk. dedi.

Alacaklar konusunda muhatap bulamyoruz

Hakediler konusunda muhatap bulamadklarn belirten çiçek, 10 gündür ii brakmamza ramen yetkili birini bulamadk. Gayemiz taeron firmann bizleri muhatap alp skntmz gidermesidir. 100e yakn içi, taeron firmadan alacan alamadndan ödemelerini gerçekletiremiyor, alacakllar kaplara dayanyor. ifadelerini kulland.

Toplam alacaklarnn milyonlar bulduunu dile getiren çiçek, 2020 ylnn 6nc ayndan bu yana hesaplarsak milyonlarca lira alacamz var. Yetkili firmalarn ödemeleri yapmamalar konusunda iflas gibi bir gerekçeleri de yok. Sadece bizleri muhatap almyorlar. u anda bizler de ne yapacamz bilemiyoruz. Yetkili firmadan bir açklama bekliyoruz. eklinde konutu.

Alacaklarn alamadklarndan dolay çalmalar durdurduklarn söyleyen çiçek, Ödemelerimizi almayana kadar herhangi bir çalmada bulunmayacaz. Burada maduruz ne yapacamz da bilmiyoruz. Her seferinde yetkili firma türlü türlü bahanelerle bizleri oyalyorlar. Bizleri muhatap alan muhasebeci ve mühendis dahi 6 aydr alacan alamam. Hakkmz alabilmek için illaki kaba kuvvete mi bavurmak lazm? Kendi kullandmz malzemeyi mi sökelim? diye sitem etti.

Yetkililer sonumuza sessiz kaldlar

Verilen çeklerin karlksz olduunu iddia eden çiçek, Tarafma verilen çeklerin bedeli 500 bin liradr. Bu çeklerin de geri dönüü olmad. Bir arkadamza verilen çek ise bo çkt. Elimizdeki çeklerle gidip malzeme almz ve u anda malzemeci de yakamza yapm durumda. Bizler bu çeklerin ödemesini evimizi satarak yapacaz. diye belirtti.

Diyar Doanay

Yetkililerin söz konusu skntlarla ilgileneceklerini söylemelerine ramen sorunun devam ettiinin altn çizen Diyar Doanay ise, Diyarbakr Valisi, çevre ve ehircilik Bakanyla buraya geldi. Vali beye de sorunumuzu ilettiimizde konuyla ilgileneceini söyledi. çevre ve ehircilik Müdürlüü de Hakedi olduu zaman tekrar sizlere dönü yapacaz dediler. Onlardan da ses çkmad. Artk bizlerin de sabr tat. çisi, taeronu ve müteahhitiyle burada bulunanlarn sknts ayndr. dedi.

Ana Sayfaya Git