Sur göz kamaştırdı

Diyarbakır’ın gece saatlerinde havadan çekilen görüntüler karposttallık görüntülere sahne olurken, Sur ilçesinin yeni görüntüleri ise göz kamaştırıyor.

Haberler 18.07.2017 - 09:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr geçenin ilerleyen saatlerinde havadan çekilen ltl görüntüleri kartpostallk görüntü verirken, yaanan çatmal süreçten sonra ykmlarn gerçekletii Sur ilçesinin yeni görüntüleri de göz kamatryor. Ykmn gerçekletii bölümün karanlkta kalmas ise dikkatlerden kaçmyor.

Dicle Nehrinin kenarnda, Karacadan lavlar üzerine kurulan ehir, tarihin her devrinde büyük medeniyetlere ve zengin kültürlere beiklik etmitir.

SURUN GECE GÖRÜNTÜSÜ

PKKlilerin barikat ve çukur kazmasyla balayan çatmalar ve ardndan ilan edilen sokaa çkma yasa ile uzun süre gündemden dümeyen Sur ilçesindeki ykma ait kubak görüntüleri objektiflere ite böyle yansd. Diyarbakrn genel gece görüntüleri izleyenleri büyülerken Sur ilçesinin yeni görüntüleri bakanlar kendine hayran brakyor. Öte yandan ilçenin bir bölümünün de karanlkta kald görülüyor.

Sur ilçesinde 99 gün sonra yasak ve çatmalar sona ererken çatmalarn bilançosu ise ar. 99 gün süren çatmalarda 72 kolluk kuvveti ve 301 PKKli ölürken, 500den fazla polis ise yaraland. Öte yandan 23 binden fazla kii ise çatmalardan dolay göç ederken, yüzlerce ev ve tarihi yap da kullanlmaz hale geldi.

Ana Sayfaya Git