Sur ilçesinde virüs uyarısı

Diyarbakır'da artan korona virüs vakalarına karşı polis ve zabıta ekiplerince denetim gerçekleştirildi.

Haberler 18.06.2020 - 00:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Son günlerde baz bölgelerde korona virüs vaka saylarnda ciddi oranda art meydana gelmesi üzerine aralarnda Diyarbakrnda da bulunduu 42 ilde maskesiz sokaa çkma kstlamas getirilmiti. Sur ilçesinde de son 17 günde bir mahallede 107 kiide korona virüs tespit edilmesi üzerine ekipleri ilçe genelinde denetimlerini sklatrd. Sur lçe Emniyeti Müdürlüü ile Sur ilçe Belediyesine bal zabta ekipleri, Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Abdullah çiftçinin talimatyla ilçe genelinde yolda maskesiz dolaan vatandalar ile kuaför ve güzellik merkezlerinde denetim gerçekletirdi.

SURDA DENETM

Polis ve zabta ekipleri i yerlerine baskn yaparak kurallara uyup uymadklarn denetlerken, uymalar gereken kurallar hatrlatld. Maske takmayan yayalara yönelik de denetim yapan polis ve zabta ekipleri maske takmayan yayalara Kabahatler Kanununun 32nci maddesi uyarnda 392 lira para cezas keserek uyarda bulundu.

Sur Belediyesi yetkilileri söz konusu denetimlerin insan sal açsndan önem arz ettiini ve insan saln hiçe sayanlara asla müsaade edilmeyeceini belirtti.

Ana Sayfaya Git