Sur Kadınlarına Terapi Oldular!

Diyarbakır'ın tarihi Sur ilçesinde PKK saldırılarından mağdur olan 7 bin 617 kadın, Halk Eğitim Merkezi'nin (HEM) açtığı mesleki kurslara katıldı.

Haberler 13.01.2018 - 10:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sur ilçesinde 2015-2016da PKKllarn Surda çukur açp bombal saldr düzenlemesi sonucu büyük maduriyet yaayan ailelerin yaralarnn sarlmas için ilgili kurumlar büyük çaba sarf ediyor.

Bu kapsamda Sur Halk Eitim Merkezince farkl branlarda açlan kurslara 7 bin 617si kadn 10 bin 812 kii katld. Kurs binasndaki kree çocuklarn brakan dezavantajl anneler, rahat ortamda mesleki eitim alp, aile bütçesine katk sundu.

HEM Müdürü Mehmet Gülsever, terör madurlarna destek olmak için kurs açtklarn söyledi.

2017 ylnda mesleki, sportif ve kültürel alanlarda açtklar yaklak 700 kursa katlan 10 bini akn kiinin yararlandn ifade eden Gülsever, Terör olaylarnda ilçe halk büyük sknt yaad. Mahalleleri dolap ulatmz kadnlara kurslarda sosyal alan açp rehabilite ettik. dedi.

- SIKINTILARLA BA BAA KALMAKTAN KURTULDULAR

Toplumsal kalknmada ailenin önemine deinen Gülsever, öyle konutu:

Ailenin temel direi olan kadnlarmz evlerinden çkarp sosyal bir alana çektik. Evlerinden çkardmz kadnlar HEMe getirerek, kurslar sayesinde sosyal bir alana çektik. Bu kurslara gelen annelerin çocuklarn da binalardaki kree aldk. Böylece dezavantajl anneler, rahat ortamda mesleki eitim alp aile bütçesine katk sundular.

Gülsever, kurslarda kadnlarn bir araya gelmesinin önemine vurgu yaparak, Evlerinde yaadklar büyük skntyla ba baa kalmalarna mani olduk. ifadelerini kulland.

- ONLAR çN TERAP GB OLUYOR

Kursta usta öretici olarak ders veren Filiz Öütçü, kursiyerlerin el becerilerini gelitirerek deriden çanta, kemer ve tak yapmay örettiklerini belirterek, Bu sayede aile bütçelerine katk yapyorlar. dedi.

Deri atölyesinde kursiyerlerin el becerilerini gelitirdiklerini vurgulayan Öütçü, öyle konutu:

Surda yaananlardan dolay bayanlarn buraya gelmesi çok büyük önem tayor. Buradaki ortam ve kurs onlar için terapi gibi oluyor. Bu nedenle kadnlarn sosyal yönden kendilerini gelitiriyorlar. çocuklaryla gelmeleri de onlar rahatlatyor. Gelir elde etmeleri de onlar mutlu ediyor ve özgüvenleri artyor.

Kursta aile scakl ortamnda el becerilerini gelitirdiklerini anlatan kursiyer evran Naal (28) ise hobi olarak balad deri ileme kursuna severek katldn söyledi.

çocuklarn kursun bulunduu binadaki kree braktklarn aktaran Naal, Önce hobi olarak gelip burada deri çanta yaptk. Sonra bunu meslek olarak seçmeye karar verdik. Bunu severek yapyoruz. Günümüz dolu dolu geçiyor. Burada aile ortam var. Kursu açanlara teekkür ediyorum. dedi.

Ana Sayfaya Git