Sur kamulaştırması önergesi reddedildi

HDP'nin, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde yapılan kamulaştırmalara ilişkin araştırma önergesinin gündeme alınması önerisi kabul edilmedi.

Haberler 31.05.2017 - 11:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDPnin, Diyarbakrn Sur ilçesinde yaplan kamulatrmalara ilikin aratrma önergesinin gündeme alnmas önerisi kabul edilmedi.

Genel Kurulda partisinin grup önerisi üzerine söz alan HDP Diyarbakr Milletvekili mam Taçer, Diyarbakr Sur ilçesinde yaplan kamulatrmalar eletirerek, bölgedeki tarihi dokunun tahrip edildiini savundu.

TOK tarafndan bölgede yaplan çalmalar srasnda sivil toplum kurulularndan bilgi ve yardm alnmadn da ileri süren Taçer, 7 bin yllk bir tarihin yok edildiini öne sürdü.

AK Parti Samsun Milletvekili çidem Karaaslan, bölgede terör örgütünün faaliyetlerinin göz ard edilmemesi gerektiini belirterek, Sur ilçesinde kentsel dönüüm kapsamnda yaplanlardan gurur duyduklarn dile getirdi.

Kentsel dönüüm kapsamndaki kamulatrmalarn geçmie dayandn hatrlatan Karaaslan, kamulatrma çalmalarnn bazlarnda ise dönemin Büyükehir Belediye Bakan olan HDP anlurfa Milletvekili Osman Baydemirin imzasnn bulunduunu da aktard.

SURUN KAMULATIRMASI

Diyarbakra yakanlar yaptklarn ve yapmaya devam edeceklerini söyleyen Karaaslan, Hiçbir ey lafla olmuyor. Biz bugün Diyarbakr için koyduumuz hedeflerin gereini yapyoruz. dedi.

çidem Karaaslan, Diyarbakrl bir dostunun kendisine, Diyarbakrllarn, evini bana ykan asla affetmeyeceini söylediini aktararak, Diyarbakr insannn, evinin bann üzerine ykann teröristler ve bunlara sessiz kalanlar olduunu bildiini ifade etti.

HDP Grup Bakanvekili Ahmet Yldrm, Diyarbakrda, sokaa çkma yasann 6 mahallede neden hala devam ettii sorusunu yöneltti.

CHP stanbul Milletvekili Gülay Yedekci, Sur ilçesinde aslna uygun ekilde restorasyon çalmalarnn yaplmas ve koruma amaçl imar planna sadk kalnmas gerektiini vurgulad. lçedeki vatandalarn madur edilmemesi gerektiini de dile getiren Yedekci, Surdaki acele kamulatrmann amacnn rant salama amaçl olup olmad sorusunu sordu.

AK Parti stanbul Milletvekili Hurit Yldrm, Surun önemli bir tarihi miras olduuna dikkati çekerek, terör nedeniyle bunun büyük zarar gördüünü söyledi. Alnan acil kamulatrma kararnn zaruri olduuna iaret eden Yldrm, Surun tarihi ve kültürel dokusuna göre yaplacak çalmalardan sonra da buradaki vatandalarn yeniden eski yerlerinde yaayacaklarn aktard.

Konumalarn ardndan oylanan öneri kabul edilmedi.

Ana Sayfaya Git