Sur Kendini Modernize Etti

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Diyarbakır'ın merkez Sur Belediyesince yürütülen çalışmalarla ilçe modern bir görünüme kavuştu.

Haberler 23.06.2018 - 09:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sur Belediye Bakan Vekili ve Kaymakam Abdullah çiftçi, devletin bütün kurumlarnn el birlii içerisinde 33 medeniyete ev sahiplii yapm kadim bir medeniyet ehri olan Suru ayaa kaldrmak için büyük bir gayret gösterdiini söyledi.

çalmalar kapsamnda Gazi ve Melikahmet caddelerinin Sokak Salklatrma Projesi kapsamnda yeniden düzenlendiini, tarihi eserlerin büyük bir ksmnn onarldn belirten çiftçi, teröristlerin tahrip ettii 6 mahallede inaat çalmalarnn baladn bildirdi.

lçenin terörden temizlenmesinin ardndan gelen huzur iklimiyle her vatandaa dokunma ve gönüllerini kazanmaya çaltklarn dile getiren çiftçi, nsanlarmzn iyi ve kötü gününde, hastalnda, darlnda, düününde, taziyesinde yannda olmaya gayret ediyoruz. dedi.

Devlet millet el ele ve i birlii içerisinde bir yerlere gelebiliriz. Biz etrafmzn kan gölüne çevrildii, üzerinde büyük oyunlarn oynand bu corafyada ancak bir ve beraber olursak bir yerlere gelebiliriz. Bunu saladmzda hem bölge halk hem ülkemiz bir yerlere gelecek. ifadelerini kullanan çiftçi, halkn büyük destek verdiini ve devletin yannda olduunu aktard.

lçe sakinlerinin huzura sahip çktn, huzurun korunmas noktasnda ciddi bir gayretin olduunu vurgulayan çiftçi, önümüzdeki süreçte huzurun artarak devam edeceini anlatt.

Bütün kurumlarla halkn hizmetinde olacak bir anlayla çaltklarna iaret eden çiftçi, ziyaretlerinde vatandan devletin kendine deer verdiini görmekten çok büyük bir memnuniyet duyduunu dile getirdiini söyledi. çiftçi, öyle devam etti:

Kapmza gelen herkese kapmz açmak ve onlarn dertlerine deva bulmak zorundayz. Kapmza gelemeyenlere de biz gitmek durumundayz. Bu ekilde karlkl bir çalmayla inallah birbirimize daha çok yanaacaz. Biz bir defa deil her gün her bo bulduumuz vakitte yanlarnda olacaz. Dertlerini dinleyeceiz, dertlerine ortak olacaz. Biz onlarn yaralarn sarmak kalplerini kazanmak ve onlara hizmet etmek için buradayz.

Yaplan çalmalarla ilçenin tarihi doku korunarak eskiyle kyaslanamayacak modern bir görünüme kavutuuna dikkati çeken çiftçi, tarihi ilçenin birçok yerli ve yabanc turiste ev sahiplii yapacan bildirdi.

- Devletimizin yaptklarndan razyz

Esnaf Remzi Kaar, ilçede yaanan terör olaylarndan dolay vatandalarn madur olduunu, devletin bu maduriyeti telafi ettiini anlatt.

Bundan sonra terör olaylarnn yaanmasn istemediklerini ifade eden Kaar, Devletimizin yaptklarndan razyz. Devlet bizi ikinci plana atmad. Artk huzur istiyoruz, terör istemiyoruz. Evimize bir lokma ekmeimizi götürmek istiyoruz. dedi.

lçe sakinlerinden Ylmaz Acu da peygamberler ehrinde terörün herkesi perian ettiini dile getirdi. Terörün halk ekmee muhtaç ettiine dikkati çeken Acu, unlar kaydetti:

çukur siyaseti yaptlar. Halkmz bunlarn oyununa gelmedi. Eski belediyelerin yapt çalmalar ortadadr. Görevlendirmenin yaplmasyla belediyeler çok güzel hizmetler yapyor. Gece gündüz insanla hizmet ediyorlar. Bunun yannda kaplarn halka açmlar. Terörden yana deiliz. Devletimizi ve bayramz seviyoruz.

Ana Sayfaya Git