Sur mağduru: 7 aydır kira yardımı alamıyoruz

Diyarbakır’da 2016 yılında PKK’nin başlattığı çukur olayları nedeniyle Sur ilçesinde evleri yıkılan vatandaşların evleri halen teslim edilmezken yapılan kira yardım desteğinin de kesilmesi mağduriyetlere yol açıyor.

Haberler 09.10.2019 - 10:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Sur lçesinde 2016 ylnda PKKnin balatt çukur olaylar nedeniyle zarar gören evler boaltlarak devlet tarafndan yktrlm, yerine yeni konutlar yaplmasna yönelik çalmalar balatlmt. Ev sahibi vatandalarn herhangi bir maduriyet yaamamas açsndan yeni konutlar yaplana kadar kira yardm destei sunulmutu.

Yaanan olaylarda Sur lçesinden çkmak mecburiyetinde kalan ailelere sunulan kira yardm desteinin kesildiini iddia eden Sur madurlarndan Kasm enol, 7 aydan bu yana maduriyet yaadn söyledi.

enol , Ben Sur maduruyum. Daha önceleri Fatihpaa Mahallesi Hamam Sokak No-5te ikamet ediyordum. Bu çatmalardan dolay devlet, oray kamulatrarak bizi Suriçindeki evimizden dar çkard ve tarafmza kira yardm destei saland. Son 7 aydr kira yardmlarmz ödenmiyor. lçe Kaymakamlna, çevre ve ehircilik l Müdürlüüne, Sosyal Yardm Vakfna gittik ama hiçbir yerden netice alamadk. Milletvekillerine söyledik, onlarda ilgileneceklerini söylediler fakat imdiye kadar müspet bir cevap alamadk. lgili yerlerle yapm olduumuz görümelerde, çevre ve ehircilik l Müdürlüünün bizim listeleri yapt ve ilgili yerlere gönderdii söylendi ama 7 aydr herhangi müspet veya menfi bir cevap alamadk. dedi.

Zaruri ihtiyaçlarmz karlayamyoruz

Yüzlerce ailenin artk zaruri ihtiyaçlarn karlayamadklarn ve onurlarnn zedelendiini ifade eden enol, Bizler de Sur madurlar olarak kirac konumundayz ve ev sahipleri bizden kira istiyor. Su, elektrik, yeme-içme ve salk gibi giderlerimiz oluyor, onurumuz zedeleniyor. Devlet tarafndan 7 aydr ödenmeyen kira yardmlarnn, maduriyetimizi göz önüne alarak yeniden ödenmesini talep ediyoruz. Sadece bizler deil bizim dmzda da madur olan aileler var. Suriçindeki aileler genelde yüzde doksan birbirini tanyor ve bu ekilde maduriyet yaayan yüzlerce aile var. Bunlarda kira yardmndan yararlanmyor ve madur durumundadr. ifadelerini kulland.

Yaanlan maduriyet karsnda yetkililerin seslerini duyacaklarna inandklarn belirten enol, Umarm ki Valimiz, çevre ve ehircilik l Müdürümüz, Milletvekillerimiz ve Cumhurbakanmz, bu maduriyetlerimizi görür ve çözüme ulatrrlar. eklinde konutu.

Ben ev istemiim, Onlar iyeri yapmlar

Yklan yerlerin yerine ina edilen yaplarn niteliine de deinen enol, Surda tapulu yerim vard ve evimin bulunduu yerde yeni bir ev yaplmasn istemitim. imdiye kadar benim evim teslim edilmemi. Benim evimin bulunduu u andaki noktay i yeri yapyorlar. Ben ev istemiim, onlar iyeri yapmlar. Bana ya i yeri ya da ev verecekler. Bakalm sonunda ne olacak. diye belirtti.

mknm olsayd kira yardm istemezdim

mknszlklardan dolay kira yardm almak mecburiyetinde kaldn ifade eden enol, Ben devletin kalknmasnda yanaym. mknlarm yerinde olsayd devletten kira yardm almazdm. Fakat ben madurum ve bu maduriyetimin giderilmesini istiyorum. Olay ve çatmalardan sonra devletimiz tarafndan bize kira yardm yaplyordu. Maduriyetimiz gideriliyordu. Son 7 aydr hiçbir yardm yaplmyor ve skntdayz. Devletimiz ve hükümetimiz tarafndan çözüm getirmelerini bekliyoruz. ifadelerini kulland.

Konuya ilikin bilgi alnmak istenen çevre ve ehircilik Diyarbakr l Müdürlüünün telefonlarna ulalamad.

Ana Sayfaya Git