Sur mağduru çocuklar!

Diyarbakır’da geçtiğimiz günlerde hizmete giren Mordem Sanat Merkezi, önemli bir projeye imza attı. Sanat merkezi, Sur ilçesinde yaşanan çatışmalardan etkilenen çocuklar için ücretsiz sanat aktiviteleri hazırlayarak travmalarını atlatmalarına yardımcı olacak.

Haberler 30.09.2018 - 10:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Kayapnar ilçesinde farkl meslek gruplarndaki vatandalarn bir araya gelmeyi ile Mordem Sanat Merkezi kuruldu. Tüm sanat birimlerini içinde barndracak olmas ile Diyarbakrda bir ilke imza atmaya hazrlanan merkez, açl ile birlikte önemli bir projeyi de hayata geçirmek için kollar svad. Terör örgütü mensuplarnca yaklak 2 yl önce Sur ilçesinde balatlan olaylar nedeni ile çkan çatmalardan etkilenen çocuklara yönelmek isteyen merkez, çeitli sanat etkinlikleri ile çocuklarn travmalarn atlatmalarna yardmc olacak. Bununla da yetinmeyen sanat merkezi çalanlar, krsal kesimdeki çocuklara da ulamak için çalma balatt. Sanat köyleri kurmay hedefleyen merkez, daha önce hiçbir etkinlie katlmayan çocuklara da ulamay amaçlayacak.

Mordem Sanat Merkezi Koordinatörü Gülidar Gürbüz, merkezlerinin iki farkl eitim politikasnn bulunduunu söyledi. Politikalarndan birincisinin burann giderlerini karlamak adna ücretli eitimlerin oluturduuna deinen Gürbüz, dier ayann ise maddi durumu yetersiz çocuklar için gerçekletirilecek projelerin olduuna dikkat çekti. lk defa Diyarbakrda sanatn bütün branlarn tek bir alan olarak ele alarak eitim faaliyetleri yürütecek bir pozisyonlarnn olduunu aktaran Gürbüz, Sur maduru çocuklarla ilgili yakn zamanda faaliyete geçirmeyi düündükleri belli bal projelerinin olduunu dile getirdi.

HEDEF KTLE MADUR çOCUKLAR

Yeni merkez olmalar nedeni ile çeitli kaynak araylarna girdiklerini bildiren Gürbüz, konumasn öyle sürdürdü:

Ödenek bulduumuz takdirde tüm projelerimizi hayata geçireceiz. Sur maduru çocuklarla 15 günlük düzenleyeceimiz sanat atölyesi kapsamnda sanatn çeitli balklarnda eitimler vereceiz. Bu tüm günü kapsayacak ekilde kesintisiz bir eitim program olacak. Bu sayede hem sanatn terapi edici etkisinden yararlanarak özellikle o kötü sürecin çocuklar üzerinde brakm olduu olumsuz etkiyi bir nebze de olsa unutturabilmek, çocuun bilinç altna yine sanatn etki ettii bir takm güzellikleri yerletirebilmek arzusundayz. Dier tarafndan bu çocuklarn sosyal ve iletiim becerilerini kuvvetlendirebilmeyi amaçlyoruz. Yaptklar ürünlerle kar karya kalp ve onlar üzerinden bir performans sergilediklerinde ortaya çok daha baka durumlar çkacana inanyoruz. Belki bu çalmada her bir çocuumuzun hayatnda çok farkl bir pencere, çok baka sayfalar açlm olacakt. Öncelik vermeyi düündüümüz ilk projelerimizin banda bunlar olacak.

BR YIL çNDE 5 BN KÖY çOCUUNA ULAILACAK

Sur maduru çocuklarn yannda Diyarbakrn krsal kesimindeki çocuklara da ulamay hedeflediklerini anlatan Gürbüz, u ifadeleri kulland:

Sadece bunlarla da snrl olmayacak, Diyarbakrn krsal bölgelerinde eitim gören çocuklarmz var, sanat köylerinde kurulacak atölyelerle bu çocuklarmza ulamay hedefleyeceiz. Burada eitimini vermi olduumuz bütün sanat balklarnda o çocuklara eitimler verip onlarla ortaklaa çalmalar yürüteceiz. Hedefimiz ilk bir yl içerisinde 5 bin köy çocuuna ulamay amaçlyoruz.

Ana Sayfaya Git