Sur mağduru tepki gösterdi

Diyarbakır’da tarihi Sur içinde tamamlanan iş yerleri için düzenlenen ihaleye hak sahipleri alınmadı.

Haberler 11.02.2022 - 00:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Sur ilçesinde 2015 ylnda yaanan hendek ve barikat terörü srasnda ilan edilen sokaa çkma yasaklar ve yaanan çatmalarn ardndan 2016 ylnda 6 mahallenin neredeyse tümü ykld. 10 binlerce Sur sakini göç etmek zorunda kald. Tamamen imarszlatrlan 6 mahallede TOKnin yapt evler, 600 bin lira borçlandrlarak hak sahiplerine verildi.

Surda sadece ev deil, çok sayda i yerleri de ina edildi. Ancak bu i yerleri hak sahipleri yerine emlak irketleri aracl ile ya sata çkarld, ya da kiraya verildi. 2015 öncesi yasakl mahallelerde dükkan bulunan hak sahipleri ise mahallelerine dönemedii gibi, i yerlerini de alamad.

HALE SALONUN ETRAFINDA POLS YIINAI

Sur sakinlerinin maduriyeti sürerken Sur Yenikap Sokaktaki 52 dükknn kiraya verilmesi ile ilgili ihale Diyarbakr Sezai Karakoç Konferans Salonunda gerçekleti. Emlak Yönetim Hizmetleri ve Ticaret A.nin düzenledii ihalenin yapld salonun etrafnda polisin youn önlem almas dikkatten kaçmad. Salonunun etrafnda çok sayda polis otobüsü, zrhl araç ve çevik kuvvet polisleri konulandrld. haleye girecekler dnda kimse salona alnmad.

HALEYE HAK SAHPLER ALINMADI

Basnn da alnmad ihale salonuna hak sahipleri polis tarafndan engellendi. Hak sahiplerinin salona girmesine izin verilmedi. Surda dükkn olan ve ihaleye giremeyen hak sahipleri bu duruma tepki gösterdi. halenin yapld konferans salonun önünde bekleyen Veysi Ersek, Surda evini ve dükkn kaybettiini söyledi. Evinin yklmasnn ardndan TOKye gitmek zorunda kaldklarn ifade eden Ersek, ancak dükkannn kendisine verilmediini söyledi.

ERSEK: TAPUSU OLAN DÜKKNIMI STYORUM

Kendisini Sur çocuu olarak tantan Ersek, Surda demirciyim. çocukluum Surda geçti. Dükknm vard ykld. Tapum olmasna ramen bana dükkan vermiyorlar, bakasna veriyorlar. Dün valilie dilekçe verdim, dilekçem sonuçlanmad gerekçesi ile ihaleye almadlar. Madurum. Tapusu olan dükkanm istiyorum dedi.

SADECE ZENGNLERE VERYORLAR

Sadece kendisi deil, bu durumda çok fazla kiinin madur olduunu anlatan Ersek, Madur çoktur. Hiç kimseyi almadlar. haleye zenginleri alyorlar, onlara verecekler. Bu hakszl kabul etmeyeceim. Sonuna kadar mücadele edeceim. Dükknm almayana kadar bu iin peini brakmam diye konutu.

Ana Sayfaya Git