Sur'a Umut Oldu!

Diyarbakır merkez Sur İlçesi Emniyet Müdürlüğü'ne 9 ay önce atanan Asuman Karacık, yüzlerce olayı çözmenin yanı sıra ilçedeki esnafı makamında ağırlayarak sorunları dinlemeyi sürdürdü.

Haberler 15.09.2017 - 10:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gece geç saatlere kadar görevi banda olan Karack, arta kalan zamanlarda ise ilçede yaayan kadnlarn evlerini ziyaret ederek halkn aile içi iddet, isizlik ve yoksulluk sorunlarn dinleyerek çözüm gelitiriyor.

Sur lçe Emniyet Müdürlüüne 9 ay önce atanan Asuman Karack ilçe halk barna bast. PKKl teröristlerin 2015 ylnn sonunda hendek kazp barikatlar kurduu ve ardndan çatmalarn oturduu ilçede hayat normale dönerken, Asuman Karack ilçede salanan huzur ve güvenin devam için çaltklarn söyledi. Karack ve ekibi koordineli çalmalar neticesinde olumsuz bir olayn görülmemesi için gece geç saatlere kadar Emniyet Müdürlüünde kalarak yüzlerce olayn çözümü için çalrken, Sur esnafnn ise kadn emniyet müdüründen memnun olduu belirtildi.

KADINLARIN UMUDU OLDU

Sur lçesinde oturanlar ve esnaf sk sk makamnda arlayan Asuman Karack, merkeze gelemeyen kadnlarn da evlerini ziyaret ederek sorunlarn dinliyor. Aile çi iddet, isizlik, yoksulluk gibi bir çok konuda kadn ve erkeklerin sorunlarn dinleyen Karack, sorunlar rapor halinde Valilik, Kaymakamlk ve Emniyet Müdürlüü gibi kurumlarla paylaarak çözüm üretmeye çaltn söyledi. lçede ki esnaf ve vatandalarn büyük sevgi duyduu Karackn ilçeye gelmesiyle huzur ve güvenin arttn belirten vatandalar, ilçe halk olarak kendisinden çok memnun olduklarn, Karackn rahatlkla kendileriyle iletiim kurabildiini söyledi.

lçe Emniyet Müdürü Asuman Karack, Sur lçesinde sokaklarn daha önce karanlk olduunu insanlarn tedirgin olduunu belirterek, öyle dedi:

SOKAKLAR AYDINLANDI

nsanlar, cüzdanm çalnr, kapkaça urarm korkusuyla bu sokaklara giremiyordu. imdi kafeler açld, sokaklar temizlendi. Biz ilçe ekiplerimiz, terör ekiplerimizle, özel harekat ekiplerimizle gece gündüz burada sürekli çalyoruz. Vatandamz da memnun, hiç bir sorun yok, inallah daha iyi olacak. arasnda zaman ayrp ev ziyaretleri yapyoruz. Bir sorunlar var m yakndan ilgilenelim krgnlk, küslükleri varsa bunu kaldralm ortadan. imdi kadnlarda, erkeklerde rahatlkla gelebiliyorlar, gençlerle de görüüyoruz. Biz gidiyoruz, onlarda geliyorlar, dolaysyla iyi bir iletiim var. Sorunlar biz dinliyoruz büyüklerimize iletiyoruz, sayn müdürümüze, kaymakammza, iletiyoruz. Ve sorunlar çözüldüü zaman insanlarda memnuniyet oluyor, biz de daha mutlu oluyoruz. Bizim iimiz güvenlik huzuru salamak, vatandaa yardmc olmak. Kanunlara uygun ölçüde vatandan yararna çalmak.

Ana Sayfaya Git