Sur'da droneli çekime gözaltı

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, yasaklı bölgede izinsiz drone uçururken yakalanan ve üzerinde Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Pensilvanya Eyaleti nüfusuna kayıtlı kimlik çıkan şüpheli için istihbarat birimlerine haber verildi. Şüpheli ilk ifadesinde Amerikan ordusuna bağlı uçak firmasında 14 yıl çalıştığını ve bölgenin yasaklı olduğunu bilmediğini söyledi.

Haberler 06.10.2020 - 00:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda yasak bölgede izinsiz drone uçurduu için gözaltna alnan ABD vatanda serbest brakld.

POLS ALARMA GEçRD

Sur ilçesindeki yasakl bölgede izinsiz drone uçurulduu ihbar üzerine polis ekiplerince harekete geçildi. üphelinin yaplan kontrolünde üst aramasnda ABDnin Pensilvanya Eyaleti nüfusuna kaytl Mark John X. adna düzenlenmi kimlik çkt. Gözaltna alnan üpheli ilk ifadesinde 14 yl Amerikan ordusuna bal uçak helikopter firmasnda çaltn, 3 yl drone uçurduunu, drone uzman olduunu ve yllarca Afrika bölgesinde Amerikan Dileri Bakanl için müteahhitlik yaptn ve Afrika birliinin AL-SHABAB ile savamasna yardm ettiini söyledi.

PENSLVANYALI ABDL

En son Somalide bulunduktan sonra Almanyaya döndüünü, oradan da KKTCye geçtiini ve 21 Eylülde Mersine giri yaptn belirten üpheli, burada araç kiraladktan sonra Gaziantep ve ardndan Diyarbakra geldiini ifade etti. 3 Ekimde Elaza gittiini ve sonra yeniden Diyarbakr geldiini kaydeden üpheli, yasakl alanda dolamann yasak olduunu bilmediini, surlar merak ettii için burada drone uçusu yaptn ve görüntü aldn söyledi. Gözaltnda bulunan üpheli için, istihbarat birimleriyle irtibata geçildi. fade ilemlerinin ardndan serbest braklan Xenakese idari para cezas uyguland örenildi.

Ana Sayfaya Git