Sur’da hac heyecanı yaşanıyor

Yüzlerce hacı adayı kutsal topraklara gitmeden önce alışveriş yapmak için Sur’da hac malzemeleri satan dükkanlara gidiyor. Hac ibadeti sırasında gerekli olan ihram ve diğer aksesuarların yanı sıra hediyelik olarak alınan seccade, tespih, esans, yüzük, zemzem takımı, başörtüsü ve misvak ürünlerin fiyatı da marka ve kalitesine göre değişiyor.

Haberler 13.08.2017 - 11:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda yüzerce hac aday kutsal topraklara gitmeden önce alveri yapmak için tarihi Sur ilçesinde hac malzemeleri satan dükkanlara gidiyor. Esnaf, hac adaylarnn her türlü ihtiyacn karlamak için hazrln yaparken, ibadet srasnda hac adaylarna gerekli olan ihram ve dier aksesuarlarn yan sra hediyelik olarak alnan seccade, tespih, esans, yüzük, zemzem takm, baörtüsü ve misvak gibi ürünlerin fiyat da marka ve kalitesine göre deiiyor.

HACI ADAYLARINA GEREKL TÜM MALZEMELER

Yaklak 3 yldr Suriçinde hac malzemeleri sat yapan Salih Toprak, Hac aylarnda hareketliliin yaand ifade etti. Toprak, Ürünleri stanbul, Konya gibi ehirlerden temin ediyoruz. Hac aylarnda özellikle tespih, seccade, esans gibi hediyelik eyalar alnyor. Hac adaylarnn ihtiyac olan bütün malzemeler burada mevcut. Zemzem suyu da satyoruz. stanbulda ithalatç firmalar üzerinden alyoruz. Bundan on yl öncesine göre ilerimiz olmuyor ama yine de hac mevsiminde hareketlilik yaanyor dedi.

Ana Sayfaya Git