Sur'da ilaçlama

Büyükşehir Belediyesi Sur ilçesinde ilaçlama çalışmalarına hız verdi

Haberler 18.05.2020 - 00:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi, halk saln tehdit eden ve belirli hastalklarn önüne geçmek amacyla sivrisinek, karasinek, yakarca, kene gibi vektör ile akrep gibi zararl popülasyonlara kar tarihi Sur ilçesinde ilaçlama çalmalarna balad.

Büyükehir Belediyesi Salk leri Dairesi Bakanl, halk saln tehdit eden sivrisinek, karasinek, yakarca, kene gibi vektör ve akrep gibi zararl popülasyonlarnn insan saln tehdit etmeyecek düzeyde tutulmas, bu gibi vektörlerden ve zararllardan bulaabilecek stma, tifo, kolera, dizanteri, sarhumma, leishmaniasis gibi hastalklarn ve zehirlenmelerin önlenmesi için bilinçli ve bilimsel mücadele yöntemleriyle ilaçlama çalmalarna hz verdi. Tarihi Sur ilçesinin mahallelerinde balatlan ilaçlama çalmalarnda gece ULV ekibi ile ilaçlama çalmalar aralksz ekilde devam edecek.

LAçLAMA çALIMALARI GECE-GÜNDÜZ ARALIKSIZ DEVAM EDECEK

Salk leri Daire Bakanl, toplum saln korumak amacyla sivrisinek, karasinek, tatarck gibi zararllarn üredii, beslendii, barnd ve dinlendii tüm alanlarda rezidüel etkili ilaçlar kullanlarak mücadelesini sürdürecek. Karasinek popülasyonuna kar günün erken saatlerinde, sivrisineklere ve tatarcklara kar gündüz dinlenme ve barnma alanlarnda srt pülverizatörleri, srt atomizörü ve holder cihazlar ile akam saatlerinde ise günbatmndan itibaren bata Sur ilçesi olmak üzere 17 ilçede ULV souk sisleme cihazlar ile mücadelede devam edecei örenildi.

Ana Sayfaya Git