Sur’da temizlik seferberliği

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde temizlik ekipleri, korona virüs tedbirleri kapsamında ara sokaklarda temizlik çalışmalarına hız verdi.

Haberler 11.08.2020 - 09:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda son günlerde korona virüs vakalarnda art yaanmasyla birlikte belediyelerde temizlik çalmalarna hz verdi. Türkiyede ilk korona virüs vakasnn çkt 11 Marttan bu yana çalmalarna hz veren merkez Sur ilçe Belediyesi, tarihi ilçede bulunan birçok yerde dezenfekte çalmas ile temizlik çalmas balatmt. 1 Hazirandan sonra normalleme sürecine geçilmesiyle birlikte vaka saylarnn hz artt Diyarbakrda Sur ilçe Belediyesi Temizlik leri Müdürlüüne bal ekipler Kaymakam ve Belediye Bakan vekili Abdullah çiftçinin talimatyla çalmalarn üç kat artrd.

VATANDALAR çALIMALARDAN MEMNUN

Sur ilçesinin ara sokaklarnda her gün peryodik olarak çalmalarna hz veren temizlik ekipleri, sokaklar önce temizliyorlar ardndan da deterjanl suyla ykyorlar. Yaplan çalmalar günde 3 kez tekrarlanrken, vatandalar ise yaplan temizlik çalmalardan dolay memnun olduklarn belirti.

KOKU VEREN YERLER YIKAYARAK TEMZLYORUZ

Temizlik çalmalar hakknda bilgi veren Sur lçe Belediyesi Temizlik leri Müdürü Mehmet enyiit, yaplan çalmalar Sur ilçe Kaymakam ve Belediye Bakan vekili Abdullah çiftçi talimat dorultusunda yaptklarn belirterek, Yaptmz çalmalar daha önce bir kez yapyorsak pandemi süreciyle birlikte temizlik çalmalarmz üç kat artrm bulunmaktayz. Ekiplerimizle birlikte elimizden geldii kadaryla çöpü yerde brakmamaya, elimizden geldii kadaryla çevreyi temiz tutmaya ve elimizden geldii kadaryla da koku veren yerlerin dezenfekte edilerek temizlemeye çalyoruz dedi.

DYARBAKIR BZMDR, TEMZ TUTALIM

Vatandalara temizlik konusunda çarda da bulunan enyiit, Bizim vatandalardan ricamz, sadece temizlik personellerine brakmamaya gayret göstermelerini ve bizlere yardmc olmalarn istiyoruz. Vatandalarn çöplerini gelii güzel bir ekilde yere atmamalarn ve zamannda brakmalarn istiyoruz. Diyarbakr bizimdir ve bizim olduu vesilesiyle temiz tutmamz gerekiyor diye konutu.

Ana Sayfaya Git